Auto mam od 2012 roku i przez ten czas nie było żadnych poważnych problemów. Spalanie nawet w mieście jest symboliczne a należy pamiętać, że mamy 130KM i 300NM w kombi, więc kawał auta. Gdyby dziś robili takie auta byłoby wspaniale. Auto bardo dynamiczne i przyjemne w prowadzeniu.
Główny atut tego auta. Bezawaryjny AVF. Trzeba tylko dbać o olej, filtry, świece i rozrząd. Odpalał nawet po całym weekendzie u znajomych na mrozie -25.
U mnie jest bezstopniowa CVT i napiszę że to świetna sprawa. Przez 6 lat wymiana oleju i naprawa czujnika.
Dałbym 5, ale jednak trzeba pamiętać, że to wielowahacz, więc komfort jest świetny, ale to swoje kosztuje i lepiej by nie był naprawiany przez pierwszego lepszego mechanika.
Brak oznak korozji, lakier oryginalny.
Do przodu i na boki świetne, do tyłu mogłoby być lepiej, ale to kombi, więc lepiej nie będzie.
To Audi więc definicja ergonomii.
Sprężarka latem daje radę w największe upały nawet na Południu Europy, zimą jak to diesel nie nagrzewa się zbyt szybko, ale po kilku kilometrach spokojnej jazdy mamy ciepłe powietrze z kratek.
Kierowca be zastrzeżeń, ale jeśli wozimy często osoby z tyłu to lepiej jednak A6.
Do prędkości autostradowej ok, później trochę głośno.
Dałbym 5 gdyby nie to, że trzeba lat dobry olej i dbać o zawieszenie, ale na to się godziłem kupując auto.
Dobrze utrzymany egzemplarz pojeździ wiele lat bezawaryjnie. Znajomy sprzedawał z przebiegiem ponad 400 000 i jeździ do dziś po okolicy.
Problemem są handlarze, którzy ciągną kręcone i rozbiete fury a później zdziwienie, że auto ma 190 000 i już coś się popsuło. W rzeczywistości mają grubo ponad 400 tysięcy.
Trzy razy padł termostat, aż w końcu kupiłem porządny i do dziś mam spokój.
Odpukać bezawaryjnie przejechałem pond 120 000 km. Zawsze odpalił i dowiózł na miejsce.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI PD 131KM 96kW