Ocena kierowcy - Audi A4 B6 Avant

Maciek S., 13 lat temu
Silnik 1.9 TDI PD 131KM 96kW
Rok produkcji 2002
Audi A4 B6 Avant 1.9 TDI PD 131KM 96kW 2001-2004 - Oceń swoje auto
Auto posiadam od kilku miesięcy i jak na razie jestem pozytywnie zaskoczony i zadowolony. Bardzo solidne wykonanie wnętrza(nic nie trzeszczy, nie stuka) Dobra jak na ten rok jakość plastików. Silnik chodzi, jak to TDI, dość głośno ale nie przeszkadza to w codziennej eksploatacji. Jeżeli chodzi o moje odczucia to żałuję, że nie kupiłem skrzyni \"6\", ponieważ brakuje tego jednego biehu na trasie i z tego co zauważyłem i porównałem do innych samochodów z takim samym silnikiem, ale inna skrzynią wychodzi w 5 spalanie około litr większe. Silnik elastyczny i jak na taką masę wystarczająco mocny.
Tak jak napisałem przy ogólnej ocenie polecam skrzynię 6, ale jak ktoś jeździ dużo po mieście to nie ma większego znaczenia i da się przeżyć z pięcio biegową. Aha jeden ogromny minus - nie wiem dlaczego ale jakiś pijany niemiecki inżynier ustawił bieg wsteczny w miejscu 6 biegu i kilka razy załapałem się, że chciałem wrzucić wsteczny podczas jazdy.
Auto trzyma się bardzo dobrze drogi, system ESP pomaga szczególnie w zimie prowadzić auto bez większych stresów. Dobry promień skrętu pozwala na manewry parkingowe prawie w takim stopniu jak autem klasy kompakt.
Widoczność w audi jest bez większych zastrzeżeń.
Wszystko jest pod ręką, nie trzeba szukać na desce przycisków, żeby coś włączyć, Jedno z lepszych rozmieszczeń wszystkich przydatnych funkcji w samochodzie jaki widziałem.
Wentylacja i climatronic działają jak należy, szybko odparowują szyby przy włączonym nawiewie tylko na przednią szybę.
Przestrzeń dla kierowcy w połączeniu z przestrzenią dla pasażera nie istnieje;) Jeżeli kierowca siedzi wygodnie to pasażer za nim nie bardzo ma co zrobić z nogami. Ogólnie bardzo mało miejsca z tyłu:( I to jest chyba jedyny poważny minus tego auta.
Brakuje piątek biegu dlatego spalanie trochę większe niż się spodziewałem
Jak na razie auto niezawodne
Jak na razie auto niezawodne