: Zatkana odma, wycieki oleju i wymiana pompy paliwa. teraz brak mocy...
Układ elektryczny
: Ksenony mrugają, przepalają się żarówki postojowe z przodu
Auto za ciasne jak na klasę średnią,
Silnik w miarę cichy, czasami coś postukuje. Ogólnie myślałem że będzie lepiej. Elastyczność dość dobra, turbina dobrze w tym pomaga.
Pracuje bez rewelacji, czasami mam problem z wrzuceniem jedynki. Lewarek wpada w drgania w czasie jazdy.
Zawieszenie dość sprężyste, na 17 calowych kołach chyba za twarde jak na polskie drogi. Ani sportowe , ani komfortowe. Miałem Vectrę GTS, tam było podobnie twarde, ale w zakretach się nie przechylało tak jak w Audi.
Ogólnie słabo. Szerokie słupki tylne, szerokie zderzaki. W Maździe 6 było o niebo lepiej.
Jak w Audi, wszystko w porządku, Tylko podłokietnik z przodu to jakaś pomyłka. Bez jakiejkolwiek regulacji położenia, a w dodatku przeszkadza w obsłudze ręcznego.
Klima i ogrzewanie działają sprawnie i szybko. Przydałyby sie nawiewy dla pasażerów tylnej kanapy.
Z przodu przyjemnie ciasno dla kierowcy, pasażer potrzebuję odsunięcia fotela w tył. Za to z tyłu ciasno...
silnika na biegu jałowym dobre, w ruchu słabiej. Odgłosy wiatru i szumu opon nie przystają chyba tej marce.
Ceny części umiarkowane, zużycie paliwa akceptowalne.
Szału nie ma, ale różnicę w porównaiu do Vectry i Mazdy 6 czuć od razu. Na korzyść Audi.
Niby nic.
Wieczne problemy z pompą paliwa i wyciekami.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 T 163KM 120kW