: Obustronny ocynk w niesamowicie znakomity sposób zabezpiecza blachy przed pojawianiem się rdzy. Na swoim samochodzie nie zauważyłem nawet jednego ogniska rdzy
Układ elektryczny
: najczęstrzym przypadkiem są zimne luty, które dają się w bardzo łatwy sposób naprawić sposobem domowym
Samochód prowadzi się znakomicie. Pomimo błędnych opinii na temat aluminiowego zawieszenia.
Jeżdżę samochodem ze skrzynią automatyczną. Wiem, że dużo ludzi śmieje się z automatów, lecz jest to bardzo wygodne i bezpieczne dla silnika.
Kompromis wygody do skuteczności pokonywania zakrętów.
Troszkę przeszkadzają przednie słupki. Poza tym idealnie
Układ przełączników jest skonstruowany w sposób bardzo intuicyjny
Ogrzewanie jest super. Chociaż częstym przypadkiem jest zaparowywanie przedniej szyby. Można to w bardzo prosty sposób wyeliminować poprzez zastosowanie filtra kabinowego z węglem aktywnym
Przestrzeń dla kierowcy idealnie dopasowana, przynajmniej dla mnie. Mogłoby być odrobinkę więcej miejsca dla pasażerów siedzących z tyłu. Jednak dla mnie jako dla kierowcy nie ma to żadnego negatywnego wpływu
Jeżdżę dieslem więc nie jest tak cicho jak w samochodach benzynowych z tego roku. Jednak ja lubię słyszeć ten delikatny pomruk silnika
Na pewno nowsze samochody są bardziej oszczędne. Jednak 6 litrów w jeździe mieszanej to jest moim zdaniem niezły wynik. Więcej informacji o wynikach spalania można uzyskać na forum a4club.eu
Za cenę za jaką obecnie można kupić ten samochód posiada on wyśmienite właściwości
Jak każdy samochód również a4 ma swoje mankamenty, jednak puki co nic poważnego nie miało miejsca w moim samochodzie. Na wszystkie pytania związane z usterkami znajduję odpowiedź na stronie a4club.eu
Żadnej poważnej usterki nie zanotowałem jak do tej pory
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW