daje mu ajwyzsza note chodz niema i to tez niejest auto doskonale,chodz potrafi milo zaskoczyc niski spalaniem jak sie chce i uciec bmw z pod swiatel.7,2 do 100km/h
Bardzo elastyczny zbiera sie doskonale z dolnych obrotow,nie jest paliwozerny jak jest napisane w niekturych opiniach.
biegi dlugie na 2-jce 110km/h.czasem denerwuje dlugi skok drazka ale w miare precyzyjna.
naped quattro swietna trakcja zero szarpan,jest poprostu super!! to auto jest autem rodzinnym,sportowym a w zime pokonuje bulwarowe jeppy polykajac zasniezone wzniesienia.
bez rewelacji do tylu na boki i przod ok.
wszystko pod reka nic nietrzeba szukac.
czasem paruja tylne szybki a przod swietnie daje sobe rade.
mam 188cm i 107 kg.swietnie sobie radze z przodu siedze w tak zwanej kolysce na maxa na dol i 3/4 do tylu niestety za mna ktos wyzszy niz 170cm nieusiadzie wygodnie.wersja avant.
swietne wyciszenie nawet przy przeciaganiu pod czerwona lreske dochodzi tylko szum do kabiny,mam zamiar wstawic remusa do tylu to bedzie niezle bulgotac 30v.
jak sie chce to w miescie mozna zjechac do 9,8L na 100km ale to jazda do 2500 obr.min mi pali 11L w miescie do 15 max!! na tracie mozna zejsc do8,5L na 100km przy 110 km/h
mam auto z 98 roku cena tego modelu jest jak najbardzoej stabilna niespada on z ceny tak szybko jak model z silnikiem 1,8.
wysiadlo mi opuszczanie przedniej szyby pasazera,drobne pierdoly nic istotnego.
zadnych powaznych usterek oby tak dalej uwazam ze to swietny niezawodny samochod ktory moze dostarczyc swietnych wrazen z jazdy i zaskoczyc niskim spalaniem.
- zużycie paliwa dla silnika 2.8 30V quattro 193KM 142kW