: Spalanie przy tej pojemności smieszne... Kupiłbym ten samochód jeszcze raz w tej wersji B5 lecz już z silnikiem 2,7T za którym sie rozglądam. :)
: Zawiesznie na droższych zamiennikach wytrzymuje na Śląsku ok 50tyś km
Auto godne polecenia. Przy zadbanych modelach nie będzie żadnej roboty a i spalanie jest porównywalne z 1,6 - dynamika nieporównywalna
Silnik 2,4 V6 jest naprawde ekonomiczny. Mam założoną instalacje gazową i spalanie w mieście przy w miare dynamicznej jezdzie to nie spali wiecej niz 12-13l gazu w miescie, sprawdzano na całym baku z przeliczeniem kilometrów. Silnik dopiero zaczyna zyc od 4000obr/min wtedy pokazuje pazur. Ogólnie silnieczek elastyczny i niezawodny. Zadnych turbin i innych pierdół. Wymieniłem tylko rozrząd i pilnuje oleju i filtrów. Silnik totalnie bezawaryjny.
Skrzynia biegów jest precyzyjna. Biegi wchodzą delikatnie bez problemów. Brakuje tylko dłuższego piątego biegu bądź 6-tego. Bo troche głośno na autostradzie od 130km/h
Pomimo ,że to nie Quatro autko trzyma sie super na drodze. Zawieszenie wytrzymuje (zamiennik) jakies 50tys co wydaje mi sie dobrym wynikiem.
W wszystkich kierunkach ok.
Jak waudi wszystko na swoim miejscu. Posiadam kubełkowe fotele co uważam za najlepszy wariant do tego samochodu.
klima w lato czy w zimie dziala super
Zeby zrobic miejsce wygodne dla pasażerów z tyłu trzeba troszeczke przednie fotele przysunąć. Ale dla dwoje dorosłych z dziecmi idealne.
Tutaj w porównaniu z pasatem B5 którego miałem audi przegrywa. JEst głośniejsze i czuć prędkość. Możliwe ,że to przez ten szum wydobywający sie z przednich drzwi od predkosci 130km/h, do tej predkosci w autku całkiem cicho.
Tu uwazam że to arcydzieło. 2.4l V6 na sekwencji STAG 300 sprawdzane milion razy wychodzi tak.
Miasto(zadna zawalidroga tylko dynamicznie bez katowania) 12-13l LPG; Trasa (do predkości 130-140)8-9l LPG!! I to nie żarty. Oraz sprawdziłem spalanie całego baku na autostradzie do wrocaławia przy predkościach 200-210km - wyszło dokładnie 22l/100km :) ale to już jest ekstremum :)
Ceny wachają się różnie. Warto wydać więcej na uszanowany model. Pomimo ,że z silnikiem nic nie może sie stać jak ktoś zmieniał regularnie olej to podzespoły zawieszenia i układu hamulcowego (oryginały) mogą znacznie zmniejszyć grubość portwela.
Auto wytrzymałe. Kupujac model sprawdzić całe zawieszenie z hamulcami, ja nie sprawdziłem i do wymiany miałem wszystkie tarcze hamulcowe z klockami. Pokusiłem sie na tanie zamienniki i po roku jak wykrzywiły sie musiałem kupować jeszcze raz tym razem oryginały. Teraz jest spokój. Dlatego mając ten samochód nie oszczędzać na częściach a aauto wynagrodzi to niezawodnością.
Brak poważnych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 2.4 30V 165KM 121kW