Ocena kierowcy - Audi A4 B5 Avant

Silnik 1.8 Turbo quattro 180KM 132kW
Rok produkcji 1999
Okres użytkowania: 1 rok
Audi A4 B5 Avant 1.8 Turbo quattro 180KM 132kW 1997-2001 - Oceń swoje auto
Silnik : jest niesamowity! nie wyobrażam sobie po wirusie heh i ten napęd, doskonałe uzupełnienie
auto jest naprawdę świetne, przyciaga uwagę, nie jest zawalidrogą, no może pali troszkę za dużo ale jest naprawdę niezawodne, zero korozji, na lata
silnik jest doskonały,mam 180 km sprowadziłem ze Szwajcarii,nie ma drugiego takiego , wszystko w skórach, pełna automatyka szyb, lusterek, szybra, pilot, pełny fis, fotele grzane i jeszcze wiele, mozliwosc zaczipowania do 250 km na seryjnych wtryskach (podobno wtedy dopiero jedzie, quattro troche mocy zabiera) w środku prawie go nie słychać, bardzo elastyczny i dynamiczny wgniata w fotel że aż miło się robi, setka pojawia się niepostrzeżenie:) na wirusie to musi być odlot bo juz teraz niczego nie trzeba heh
na zimnej skrzyni dość cięzko wchodzi 2
mam obniżone i sportowe zawieszenie, na zakrętach nawet się nie wychyla, ciekawostka: przy setce na zakretach nie nadązysz za mną (za to czuję kazdą rysę w asfalcie i komfort na złej nawierzchni jest jak wozu drabiniastego, na równej płynie dosłownie) napęd wychwalany quattro uznaję za bardzo udany, podnosi spalanie, zabiera trochę mocy lecz to jest tak, że ty stoisz ja ruszam genialne, żadnych wspomagaczy asr czy asc+t i innych, dla przykładu, poprzednią zimę przejeżdziłem na letnich bez wyraźnego spadku trakcji, problem tylko z hamowaniem:)z dobrymi oponami(plus kolce, łańcuchy wdrapie się i na drzewo)
nie narzekam, swietne wyczucie auta, cofanie to przyjemnośc
to moje drugie audi i ergonomia jest dla mnie świetna, wszystko tam gdzie ma być
klimatronik to wspaniała rzecz, ustawiasz raz i niech sie elektronika martwi, chłodzi jak w lodówce a z ogrzewaniem już po kilku chwilach miłe ciepło, lusterka pogrzewane cały czas, nie ma mowy o braku widoczności
to nie jest duzy samochód, na przednich fotelach miejsca dosyć i wielkoludom, z tyłu znacznie gorzej, auto jest ciasne i z małym bagażnikiem(trzy większe torby i pełny. Kolega ma seata toledo nie uwierzycie jaki kufer...to trzeba zobaczyć
podczas normalnej jazdy bardzo cichy, przy 230(więcej nie jechałem) opony szumią mam 16 205(prowadzi się jedną ręką) nie ma problemu z rozmową
to nie jest ekonomiczne auto dla \"księgowych\" proszę nie wierzyć o spalaniu poniżej 10 l w trasie i 12 w mieście to są bajki. Auto z taką mocą i napędem nie może palić mało, rezultatem są błyskawiczne przyśpieszenia i brak problemów z wyprzedzaniem(jeszcze takich nie miałem)coś za coś, konie trzeba karmić. Udało mi się spalić 8 l przy 100 i nie więcej a więcej to ten motor w trasie bierze 10 i lepiej, w miescie nie wyrabiam sie w 15 no może.W zimie bierze litr więcej.
mogłoby być tańsze w zakupie
przejechałem 10kkm może mało, zero usterek, no żarówka padła przednia, wymieniłem na narva longlife i jedziemy dalej;]
zupełny brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 Turbo quattro 180KM 132kW [l/100km]