: Cicha praca i niesamowite osiągi to to co mnie urzekło.
Ani przez chwilę nie żałuję wyboru. Auta szukałem ponad pół roku i jestem nim pozytywnie zaskoczony. Zwłaszcza osiągami i jakością wykonania.
Z automatyczną skrzynią współpracuje idealnie. Bardzo ładnie i cicho wkręca się w obroty. Od 2,5 tys. obrotów jest już bardzo miło. Jazda z prędkością 140km/h to czysta przyjemność - odczuwalna jako prędkość wycieczkowa.
Tiptronic ze zmianą biegów w kierownicy sprawuje się fantastycznie. Dobrze zrzuca biegi przy ostrym wyhamowywaniu jak również szybko je redukuje podczas wyprzedzania (gwałtownie przyciskając pedał gazu). Przy odrobinie wprawy spokojnie można operować biegami za pomocą odpowiedniego używania pedału gazu.
Mam obniżone zawieszenie więc w zakrętach trzyma się idealnie nawet przy zbyt dużej prędkości. Niemniej dziury w naszych drogach są zastraszające i zmuszają do spokojnej jazdy.
Występuje efekt martwego pola ale to jak w każdym samochodzie. Poza tym przednie słupki są nie najmniejsze i czasem trzeba wychylać głowę wchodząc w zakręty.
Nic dodać nic ująć. Właśnie za to uwielbiam AUDI. Piękno i prostota w jednym.
Jak chodzi nawiew (nawet na minimalnych obrotach) to nie ma mowy o zaparowanych szybach.
Od A4 na tylnych siedzeniach nie należy spodziewać się rewelacji. Jest przeciętna ilość miejsca. Z przodu bez zastrzeżeń.
Nawet przy prędkościach zdrowo powyżej 120km/h można spokojnie rozmawiać. Z doświadczenia powiem że silnik pracuje o wiele ciszej niż 1.8 bez turbo, ale to przecież oczywiste :)
Myślałem że będzie ciut lepiej ale zważywszy na osiągi to nie ma co się dziwić.
W trasie przy użyciu tempomatu przy prędkości 100km/h spalanie wychodzi w granicach 7-8litrów ale w mieście drastycznie rośnie nawet do 14litrów
Myślę że samochód był wart wydania tych pieniędzy. Kupiłem auto prawie z maksymalnym wyposażeniem a dałem za niego 23tys PLN.
Kupiłem używany sprowadzony ze Szwajcarii. Nie było żadnych nieprzyjemnych niespodzianek więc odpukać narazie bez usterek :)
Brak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 20V Turbo 150KM 110kW