zaznaczam że to jest moja opinia dotycząca mojego egzemplarza !!! po pół rocznej znajomości uwierzyłem w jakość i projektantów audi. Wnetrze sliczne z wstawkami materiałów drewnopodobnych wykonczone bardzo dokładnie i z zbałością o szczegóły. Zawieszenie komfort odporne na jakość naszych Polskich dróg. Silnik nie do zajechania nawet z gazem, pracuje bardzo dobrze. Karoseria audi nie zna czegoś czym jest rdza. Moja rada dla zamierzajacych kupic audi. Poszukajcie czegoś za granica bedziecie pewni ze macie audi w jednej calości jak ją złożono w fabryce. Jeśli auto w polsce proponowałbym ostrożność. Troszkę sprowadzam samochody i widzę co jedzie na lawetach do Polski.
Silnik po prostu wspaniale, instalacja gazowa sekwencja, zupełnie nie odczuwalna różnica mocy, silniczek pracuje cicho i kulturalnie, moc 125 KM w tej wersji nadwozia jest odpowiednia, jeśli się przeciągnie na wysokich obrotach potrafi zaskoczyc dynamicznościa. Przy prędkości 160 km/h zaczyna troche hałasować, no ale takie prędkości to tylko na niemieckich autostradach ;)
Od predkości 110 km/h brakuje 6 biegu ale w tym roczniku nie można wymagać takiego cudu. Biegi wchodzą bardzo prezycyjnie i nie można pomylić biegu. przelożenia bardzo dobrze dobrane
marzenie, może opinia mało obiektywana ale wiem jedno, z aut które już miałem to jest ponad wszystkie oceny, komfort, elastyczne, wytrzymałość jak na polskie drogi - bardzo dobra, mit co do dużego kosztu wymiany zawieszenia jest nieprawdziwy,
jak na tak duże autko to wspaniale, troszkę przy cofaniu a raczej parkowaniu tyłem trzeba wyczuc linie tyłu samochodu, a tak pozatym bez przeszkód...
wszystko pod ręką, przyciski i przełączniki na swoim miejscu każdy. działąją bez problemów, nie trzeszczą i nie wypaduja, kierowca w tym aucie czuje sie naprawde zadbany przez projektanta wnetrza .....
latem - climatronic po prostu \"bajucha\", działa bardzo dobrze i dobiera bardzo dobrze ustawienia nawiewów, komputer dba abyśmy raz ustawili temperature i nie myśleli wiecej o tym, ogrzewanie zimą działa bez zarzutu, grzeje szybko i bardzo mocno ale znowu ustawienie \"auto\" na climatroniku pozwala zapomniec o ogrzewaniu - po prostu jest cieplo, po odpaleniu zimą troszkę szybki zachodzą para ale wystarczy odpalić clime i po chwili zapomina sie o zaparowanych szybach ....
dużo dla kierowcy, dużo dla pasażerów .... dużo na zakupy w koncu to avant .... nie spotkałem się żeby ktoś jadacy ze mna narzkał na brak miejsca
tutaj jest dobrze do 110 km/h. Po tej predkości gabaryty karoseri + relingi daja troszkę znać o sobie zwiekszając szum ale nie jest tego aż tak wiele. silnik troszkę glośniej zaczyna pracować ale dlatego wspomniałem wcześniej ze potrzebna byłaby 6-cio biegowa skrzynia
spalanie benzyny moge powiedziec ze w normie jak na ten silnik i gabaryty ok. 7 - 8 l/100km.
spalanie gazu - ślicznie ok. 10 l/100km przy predkościch do 120 km/h potem wzrasta do okolo 12 l/100km (autostrada sr. predkość 140 km/h)
To chyba jedyna wada Audi .... trzeba zapłacić więcej nić za inne marki ale jedno jest pewne że warto..... a wyglad audi zmnienia sie tak rzadko że potrzeba wprawnego oka i znajomości liftów które przechodziło aby po wygladzie wiedzieć rocznik
nie ma o czym pisać, ten problem nie istnieje. no chyba ze zaczniemy sie czepiac to może komuś uda się znalezc cos .... życzę powodzenia, aha no chyba że ktoś kupi auto powypadkowe to nie zdziwi mnie że coś takiego się znajdzie
nic co możnaby powiedziec ze jest winą konstrukcji samochodu, wymiana nagrzewnicy - auto przyprowadziłem z włoch a tak nie stosuja płynu chlodzącego tylko w ukłądzie była woda i kamień. przeguby - wydaje mi sie ze przy tym przebiegu to raczej norma (110 zł sztuka prod. niemieckiej)
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 20V 125KM 92kW