: Nie zawodny mimo głupich stereotypów że 2.0tdi VW jest awaryjny to ten też. Ja nie miałem problemów
: Ruda zjadła mi progi
Autko fajne ekonomiczne zgrabne. Trzy lata użytkowania bez większych problemów. Sprowadzony z Holandii przeze mnie od pierwszego właściciela. Silnik 2.0tdi BKD służył bez problemu mi 3 lata. Drobne naprawy części eksploatacyjnych tj. Klocki, tarcze, rozrząd, tuleje wahacz, zacisk hamulca prawy tył, oleje filtry tego typu napraw dokonywalem przez 3lata auto sprowadzone z przebiegiem 303000km sprzedany z przebiegiem 385000km. Autko jednym słowem nie zawodne i co najważniejsze mało pali przy normalnej jeździe bez jazdy na "emeryta" 5,5l - 6,5 litra trasa ok. 6,5l-7,5l miasto
Nie miałem problemów z silnikiem ani razu przez 3 lata. Napewno wrócę jeszcze do a3
Problemów brak. Przez cały czas chodziła idealnie.
Nie ma lepszego niż Audi no chyba że A4 w biedzie
Wporzadku w mojej a3 jedyne co to chrupalo progi z obu stron a tak to zero korozji
Dobra
Przy opadach deszczu przy otwartym oknie z szyby przedniej leciała woda do środka ale to podejrzewam że u mnie coś akurat było nie tak z odprowadzeniem wody z szyby przedniej
Ok
Duża przestrzeń kierowcy i pasażera z tyłu ok tylko denerwowalo wsiadanie przez fotel z jednej lub drugiej strony do tyłu w 3d
Dobre
Koszty jak to w audi trochę drogie ale za to bardzo wytrzymałe.
Auto warte swojej ceny
Z drobnych usterek to padł mi lewy ksenon a tak to tylko części eksploatacyjne
Przez 3 lata brak nawet przy przebiegu 380000km nigdy mnie nie zawiódł ani nie odmówił posłuszeństwa
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI PD 140KM 103kW