Audi A3 2.0 TDI naprawdę godny polecenia samochód, za kwotę 30 tys. otrzymałem wspaniale auto i nie żałuję wyboru. Prezentuje się wyśmienicie , posiadam przedni zderzak jeszcze przedliftowy ale dla mnie własnie wygląda rasowo i drapieżnie , wiadomo można sobie zderzak wymienic na większą \"kratkę\" ale do tego dochodzi maska z racji na przetloczenia- moim zdnaiem nie warto bo prezencja jest mega. 18 calowe felgi to poezja , auto toczy sie i robi robote :D zawieszenie sztywniutkie ciasno wchodzi w zakręty, silnik naprawde godny polecenia, 140km naprawde wystarcza, jedziemy 5 biegiem 120km/h chcemy wyprzedzic redukcja do 3 w moim przypadku :P i jest moc krece go i wyprzedzam co chce :D niestey problemy są z turbiną , moim zdaniem jest to najslabszy element tego motoru ponieważ po jakims czasie zaczela gwizdac , musialem oddac do regeneracji co wynioslo ok 800zł ale jest efekt. Naprawde polecam to auto jest agresywne i ze sportowym zacieciem, wyprzedzanie bezstresowe, bez wiekszych problemow 200km\'h, zadne problem :) Ponadto wbrew pozorom czesci są tanie biorąc pod uwagę marke oraz rocznik :) spalanie jest naprawde lepsze niz wiele innych aut tego segmentu z lpg, mi spala (a jezdze glownie agresywnie) w miescie do 6,5 litra no 7 sie zdarzy w zimie ;P ale trasa bajka 5 litrów naprawde da rade, opony szeroki profil naprawde komfortowe. Polecam to auto mlodym mi jezdzi sie wspaniale, jedynym minusem mowie jest turbina, no i pomimo prezencji wersja 3d jest malo praktyczna , wydajemy 30tyz zl na auto a np. stara laguna w kombi jest praktyczniejsza co czasem troche boli :P Aha.. wiadomo wszystko zalezy od wersji ale glebokie profilowane fotele to chyba podstawa i są wygodne :) małym kosztem mozna sobie sprawic kierownice od S-ki czy fotele. Ja jestem mlodym kierowcą więc często auto jest kręcone maksymalnie ,turbo zawsze schodze i mozna bezawaryjnie tym autem polatac, dobry do miasta jak i w trase, JEZELI ZASTANAWIASZ SIĘ NAD TYM MODELEM I NIE WIESZ JAKI MOTOR BĘDZIE NAJLEPSZY- ZAWSZE WYBIERZ 2.0 TDI STOSUNEK MOC/SPALANIE JEST REWELACJA, 1.9 TDI JEST MOIM ZDANIEM TROCHE PRZYSLABY AUTO TRACI TROCHE NA CHARAKERNOSCI A RESZTA BENZYNIAKÓW OPRÓCZ WYSOKOLITRAZOWYCH ODPADA, EKONOMIA JEST W POROWNANIU DO DIESLA ZADNA A JESLI KTOS MYSLI ZE LEPIEJ KUPIC BENZYNE BO W ZIMIE NIE MA KLOPOTÓW TO TEZ JAKIES FARMAZONY, JA ZE SWOIM 2.0 TDI NIGDY NIE MIALEM PROBLEMOW W ZIMIE, JEDYNIE RAZ PRZY MINUS 25 WTEDY ZA 2 RAEM ODPALIL ALE TO NIE PROBLEM! Ogólnie polecam
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI PD 140KM 103kW