Ocena kierowcy - Audi A3 8L Hatchback

Silnik 1.9 TDI PD 100KM 74kW
Rok produkcji 2002
Okres użytkowania: 1 rok
Audi A3 8L Hatchback 1.9 TDI PD 100KM 74kW 2001-2003 - Oceń swoje auto
Silnik : 240 nm momentu to jest coś co w porównaniu do civica daje niesamowite wrażenia. Biegi może krótsze ale w trasie połykam tira w 3 sekundy, a po jego wyprzedzeniu zmieniam bieg - mała neidogodność porównując do długich hondowskich i jak się okazuje mułowatych biegów
W porównaniu z benzyniakiem - głośniejszy ale ta elsastyczność, zużycie paliwa i przyśpieszenie -POEZJA
Honda miała lepiej, ale była rok młodsza, miałem ją od nowości a audi używane - tak czy siak, po 15 min jazdy różnice niezauważalne
A3 prowadzi się wyśmienicie na zawieszeniu fabrycznym, mając civica zastanawialem się czym różni się systemu układu wspomagania = teraz juz wiem. Audi prowadzi się jak bajka - mimo, iż auto ma 8 lat.
Nie wiem jak ocenić ten parametr. Honda nie miała wycieraczki z tyłu - tu mam. Przednia szyba też jest - generalnie jest jest to seicento ani auto chłodnia - normalna widoczność jak w normalnym aucie
Wszystko na właściwym miejscu.
Klima działa lepiej niż w hondzie. Widać różnice w mocy urządzeń. Wnoszę po szybkości usuwania lodu z szyb, ciepła w pojeździe i ilości sopli na nosach pasażerów jak odpale na LOW |||||||||
Auto nie jest zbyt duże, ale 4 osoby jadą komfortowo. To nie auto rodzinne więc nie mam zastrzeżeń
Mercedes to to nie jest. ale w porównaniu do civica jest lepiej, o klasę lepiej
auto w mieście pali max 7 L na klimie (bez nie jezdze). na trasie ok 5 l przy 4 osobach na pokladzie. Moim zdaniem super
Auto drogie w zakupie. Oddaje pieniądze na stacjach i w warsztacie. Wszystko zależy od tego jak poprzedni właściciel serwisował wóz. Ja miałem szczęści, za które zapłaciłem więcej niż większość. Przejechałem 30k wymieniając wycieraczki kilka razy, lejąc benzynę i po zimie czyszcząc silnik szyb (zastał się).
Póki co nie ma nic co musiałbym naprawiać - może za rok napiszę coś negatywnego. wystawiam ocenę \"dobrze\"
Brak

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI PD 100KM 74kW [l/100km]