Super, do niczego nie można się przyczepić, ciągnie na każdym biegu.
Jak zawieszenie porobione to wchodzenie w zakręty jest przyjemnością.
Kontrolujesz wszystko dookoła bez problemu.
To samochód stworzony pod kierowcę, podróżowanie w 5 osób to raczej niespecjalny pomysł. Liczba schowków, funkcjonalność i prostota, nadal stylowa konsola na \"piątkę\". Poza tym jakość wykończenia też na poziomie.
Z klimą i ogrzewaniem nie ma tak dobrze jak w nowszych autach ale wg mnie wystarczy. Co do wentylacji: przy deszczu lub jak wieziesz 2-3 osoby po piwkach szyby strasznie parują.
5 osób nie podróżuje tym autem komfortowo.
Przy 140 km/h nadal możesz spokojnie rozmwawiać.
Naprawy rzadko, standard to zawieszenie (przód!) i klocki. Nie wiem o co chodzi z tym spalaniem ale w trasie czy jade 110 km/h czy 150 km/h ten samochód pali tyle samo (5,5 litra), w mieście max 6,5 jeżdżąc dynamicznie. Wniosek taki, że w A3 nie mulimy, to nie ma sensu:)
Mój egzemplarz ma już 15 lat, jest 3-drzwiowy, zadbany, ładne koło, dobre wyposażenie a na aukcjach gorsze sztuki podchodzą pod 11 tysięcy. Według mnie samochód jest za drogi o jakieś 15 procent.
Plastki i uszczelki się łuszczą w niektórych miejscach, to denerwujące bo nic z tym nie zrobisz. Przerywacz od kierunkowskazów siada, ząbki w podłokietniku się wyrabiają i sam przeskakuje, zamki zimą po prostu tragedia, hamulec ręczny mimo nowych linek i regulacji ciężko chodzi, wyświetlacze od klimatronika lub komputera się wypalają, 2 razy już naprawiałem mechanizm opuszczenia oparcia w przednich fotelach. Z niczym więcej jeżeli chodzi o pierdoły się nie spotkałem.
tdi - wsiadasz i jedziesz, na zawieszenie (przód) trzeba uważać.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW