Ocena kierowcy - Audi A3 8L Hatchback

Silnik 1.8 T 150KM 110kW
Rok produkcji 1997
Audi A3 8L Hatchback 1.8 T 150KM 110kW 1996-2003 - Oceń swoje auto
Silnik : mógłby palić nawet 15l a i tak chcesz go przycisnąć
samochód dla dwójki osób idealny, bardzo zrywny i szybki, dający wiele frajdy z jazdy, niestety trzeba mieć gruby portfel, wydaje mi się że jakość wykonania jest o wiele wyższa niż w Volvo (miałem V40), za każdym razem gdy do niego wsiadam mam banana na twarzy:)
silnik bardzo elastyczny, cichy i mocny, turbo działa od najniższych obrotów, przy tym nie wydając żadnego dźwięku, wyprzedzanie z tym silnikiem to bajka, powyżej 130km/h zaczyna ożywać, trzeba dodać że taki sam silnik montowany jest w Audi TT
mogła by pracować lżej i dokładniej, ale nie jest źle
twarde ale przy większych prędkościach samochód płynie, dobrze trzyma na zakrętach, zero przechyłów itd.
trochę za małe lusterka, mogły by być bardziej sferyczne
wszystko było by ok, ale wysiadanie pod supermarketem z tymi skrzydłami to koszmar, jeśli ktoś ma większy brzuch nie polecam;p
dobrze grzeje i chłodzi, climatronic fajna sprawa
z przodu miejsca do woli, z tyłu nie siedziałem
przy 80 jest prawie że cisza, w porównaniu z poprzednim Volvo V40 jest mega wyciszony, przy wiekszych prędkościach słychać szum powietrza ale to normalne
nie ma co sie oszukiwać 150KM z powietrza się nie robi, 11l na 100km to min przy normalnej jeździe, myśle że górna granica jest o wiele wyżej!
za takie pieniądze! masz super auto a nie jakieś przemieszczadło z 2010r typu Fiat Panda za 40tys? masakra!
narazie dobrze, mimo że auto jest z 97r większość podzespołów nie wykazuje większego zużycia, nie bał bym się nim jechać w dalszą podróż
żadnych napraw od zakupu

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 T 150KM 110kW [l/100km]