: Wystarczy że się raz przejechałem tym samochodem stwierdziłem że z silników poniżej 2000cmkw ten będzię najlepszy
: delikatna korozcja na dachu ale to wada seryjna
Układ elektryczny
: prowadnice obu przednich szyb
Samochód jest dostkonałym rozwiązaniem dla rodziny 2 osobowej swoich nielicznych jest wg mnie doskonałym samochodem
szyb nie musze otwierać - mam klime ;D
Ten samochód jest dziełem samego Boga na zakrętach jedzie się jak po szynach- sporwote zawieszenie
i ta dynamika 150 ogarów robi robote ;d czasami mam takie wrażenie że ten samochód mnie prosi żebym mu przycisnał
jednostka ta bardzo dobrze sprawdza się w trasie jak i w ruchu miejskim jest założona sekwencja dzięki której samochód nie traci na mocy to jest jego plus. Minusem jest poranne odpalanie jak wiadomo kazdy silnik z inst gazową odpala się na benzynie ale ten zachowuje się jakby nie dostawał paliwa od pompy i ten problem zaczął się nasilać w przeciągu ostatnich 2 miesięcy, widocznie trzeba wymienić filtry gazu jak i benzynowe
Samochód nie na przejażdzki do sklepu :)
Posiadam automat 4 biegowy z którego jestem zadowolony i spełnia moje oczekiwania czas propagacji jest bardzo mały jak się przycisnie to komputer bardzo dobrze wie co mam na myśli jeżeli
biegów 3 2 1 mało kiedy używam chyba ze 1 2 na światłach jak coś z boku stoi lepszego ;p
Sportowe zawieszenie - nic nie trzeba komentować
dochodzą do tego kapcie 16stki 205/65 i dystansy z tyłu samochód jedzie jak po szynach
widoczność bardzo dobra nic dodać nic ująć
Klima robi swoje ;) jescze webasto
ale silnik odczuwa klime i moc moim zdaniem spada o pare kw odczuwalne jest to zjawisko na wyższych obrotach
kierowca i pasażer ma tylko dobrze w tym samochodzie, jeżeli chodzi o tył to zależy kto się znajduje przed nami
benzyna jak to benzyna cichsza jest od diesla ale dol 4 k obrotów ;) ogólnie kultura pracy silnika jest zachowana
moim zdaniem nie trzeba mieć grubego portfela do tego samochodu na trasie przy średniej predkości 150+ łyknie 13.5 litrów podtlenku lpg ale jeżeli chodzi o stosunek mocy, przyszpieszenia do spalania to jestem bardzo zadowolony przy normalnej jezdzie pali 11 litrów
miasto 12 ostatnio się zgadałem z kierowcą passata b5 z tym samym silnikiem w gazie ale bez sekwencji to powiedział mi ze średnio mu wychodzi 9 litów ale za automoat się płaci ;)
na ten rocznik moim zdaniem dużo pieniędzy ale te silniki tak mają to nie jest żaden diesel 1.9 tdi 90 koni
Szyby z przodu przestały działać lewą naprawiłem do prawej się przystawiałem i zaczeła chodzić ale niestety nie domyka się do końca
Delikatnie korodujący dach ale w sumie ten samochód nie ma 3 lat
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 T 150KM 110kW