: Autko dość zrywne i ekonomiczne, mało awaryjne.
: Przepustnica
: Przy nadkolu i progu pojawiły się małe punkty rdzy. Prawdopodobnie dlatego, że było tam malowane, lub z listwy która spinką uszkodziła lakier.
Całość oceniam dobrze, autko dobrze się sprawuje na przykład do kawalera, jeśli chodzi o wersję trzydrzwiową.
Prosty silnik jest dość niezawodny. Małym minusem jest jednak przepustnica, która ma tendencję do zajścia osadem i może spowodować to falowanie obrotów silnika i gaśnięcia na biegu jałowym.
Czasem biegi ciężko wchodzą.
Autko dość trzyma się drogi, ponieważ ma twarde zawieszenie, więc pokonując zakręty z większą szybkością nie musimy się bać że nas wyrzuci.
Autko dość niskie i twarde zawieszenie, więc czuć każdy wybój na jezdni. Przy większych dziurach mam odnosi się wrażenie że podsufitka spadnie nam na głowę.
Dobrze siedzi się w siedzeniach, tzw. kubełkowe siedzenia dobrze utrzymują kierowcę nawet przy ostrych zakrętach. Regulowana kierownica czy wysokość foteli pozwala na jak najlepsze poczucie komfortu podczas jazdy.
Autko szybko się nagrzewa a gdy pada deszcz a włączymy klimatyzację (odparowanie) szybko szyby są czyste i możemy dalej śmigać.
Z przodu dość dużo miejsca, lecz z tyłu trzy osoby przy kości mogą się ściskać. Plusem jest, gdy rozłożymy tylną kanapę - uzyskujemy bardzo dużo przestrzenie na bagaż.
Wyciszenie dość dobre, nawet na autostradzie przy prawie 180 km/h nie było trzeba było głośno mówić do drugiej osoby by nas słyszała.
Jak na 1.6 101 KM spalanie mieści się około 7-8 litrów na 100, więc nie jest najgorzej.
Samochód można kupić już od 5 tys zł, lecz średnio lecą nawet do 10 tys, czy 12 tys złotych. Zależnie od stanu itp.
Autko dość niezawodne. Jeśli dba się o nie, na bieżąco wymienia oleje, rozrząd, to powinno być wdzięczne i mało awaryjne.
Czy ja wiem. Poważniejszą usterkę jaką dotychczas miałem to zabrudzona przepustnica, termostat do wymiany, czy tam czujniki. Poza tym silniki mało awaryjne.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 101KM 74kW