Jak jezdzi to niezle auto, w miare wygodne, oszczedne, zwinne, pojemne, wyposazone w to co najwazniejsze czyli klima, abs, poduszki, esp, automat. Kupilem je jako przejsciowe auto kiedy sprzedalem Mini. Chcialem byc EKO i kupic elektryczny ale kupilem auto 3l zeby poczekac jak bedzie wiekszy wybor wsrod elektrycznych. Teraz chce sprzedac dziada i kupic Toyote Prius.
Jest to Tdi, pewnie niejednego zaskoczy, nie jest to az taki mul i jest nawet cichy, serio, mimo ze 3 cyl. i 61 km..
To jest taki polautomat cos jak dzisiaj w Citroenach C4 i chyba DS5 montuja (moze w innych autach tez). Czuc zmiane biegu ale idzie sie przyzwyczaic. Zrodlo moich najwiekszych problemow. Glownie wycieki oleju, jakies hece ze sterownikami- uwaga- dostepne sa tylko oryginalne czesci do tego automatu!
Jest ok w stosunku to mocy auta- w miare pewnie jezdzi z umiarkowanymi predkosciami.
Super, tylko do tylu zle
Jest ok, brkuje mi podlokietnika z przodu. Uhwyty na napoje sa plytkie, kubek z Mcdonaldsa zaraz stamtad spada,.
Nagrzewa sie dlugo- silnik sbudowany w duchu high efficency czyli nie produkje tyle ciepla co inne tylko stara sie pakowac ile wlezie w kola. Klima ok!
Spoko, tu mozna byc w szoku ze az tyle w tak malym nadwoziu, nawet bagaznik jest duzy. W Mini bylo mniej miejsca.
Jest ok,
Jak jezdzi i sie nie psuje to taniocha. Ja nie uzywam trybu eco, nie praktykuje ecodrivingu, cisne ile wlezie i jakies 3,9 litra srednio:)
Kupilem uzywany , mieszkam za granica wiec troche inne ceny i ralia wiec nie bede sie rozpisywal. Mysle ze ok.
Jak go kupilem to wymienilem rozrzad z pompa wszystkie filtry , olej, zrobilem pelny serwis klimatyzacji + nabicie, zmienilem lozyska z przodu , hamulce z przadu i z tylu kompletne- no i myslalem ze teraz to mam jak nowke:) Potem padl silniczek wycieraczek, potem lozyska Mcpersonow...
... potem padla skrzynia (wtedy mech zmienil oring co ciekl, zalal olejem i tak jedzilem az znowu padla miesiac pozniej). Dzis auto stoi w warsztacie chyba miesiac, ja nakupilem uszczelnien do skrzyni, akumulator cisnienia (wszystko oryg. z audi) a mech opowiada mi przez telefon o swiatelkach w tunelu. Teraz czekam zeby go sprzedac i chyba wezme Priusa ale tak max 4-6 letniego, jednak 14 letnie auto to zawsze loteria.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 TDI 3L 61KM 45kW