Ocena kierowcy - Audi 80 B4 Sedan

Silnik 1.9 TDI 90KM 66kW
Rok produkcji 1993
Audi 80 B4 Sedan 1.9 TDI 90KM 66kW 1991-1994 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : NIC, aha nawet dobre hamulce, ale genialne nie są.
AUto szybko się nudzi, w środku jest fajne na zewnątrz w miare, nie wygląda na 19lat to się udało że nie wygląda na stare mimo wieku, no ale jest nudne już. W sumie niemieckie fury takie są, że szybko są nudne i nie ciekawe, jak dziwki,.
Co 1.9 tdi pięknie nie chodzi, niby bezpośredni wtrysk już, ale to nie to, w końcu to nie cr i jak na tamte czasy może to było coś, ale biorąc pod uwage, że czas idzie do przodu a cena tego \"cudu\" jest za duża to nie ma sensu tego oceniać. Elastyczność taka sobie, wole silnik 1.9 td by PSA, czyli francuski silnik, który ma swoje początki w latach 70.
Tu nie mam naprawde nic do zażucenia.
Jako tako się prowadzi, ale to nie to. Nie dokońca precyzyjny układ kierowniczy, w aucie tej klasy za tą cene powinno być lepiej. Po za tym na zakrętach lata zaskakująco szybko, tylko nie dokońca wyczuć łatwo granice przyczepności, trudno ją znaleść. W zime już nie jest tak dobrze, inne auta lepiej w zimie jezdzą. W końcu to nie lamno, ale troche byłem zaskoczony, jak w niektóre zakręty się ostro ładowałem, a ta jeszcze nie była podsterowna. No właśnie auto nie aż tak podsterowne jak spierdala to całe, a nie przód lub tył.
Tu jest bdb, ale lusterka to mogły by być lepsze, w mieście nie raz zmieniając pas dobrze, że go nie zmieniłem, bo już bym nie miał tylne ćwiartki.
Wszystko na miejscu tylko mało tego, a jeśli troche tego wypasu jest to drooooooogo.
Mam nie dokońca sprawne ogrzewanie, ale w sprawnej b4 to jest naprwade dobrze w tym temacie, praktycznie ideał.
Dla kierowcy doskonale, ale z tyłu nie jest doskonale, za mało miejsca np. w s40 jest troszke lepiej.
Tutaj mi się podoba, że nawet dobrze wyciszyli, ale jeśli mu sie da do pieca to nie ejst cicho a dzwiek jest jakbys jechal starym klekotem, w dodatku już wymęczonym. Aha powyżej 110km/h za głośno, klasa premium a za głośno w sumie w Audi za coś płacisz, a tego nie masz.
Tdi oszczędne? nie dokońca prawda, chyba, że zamulasz naprawde jak się tylko da, 70km/h to by palił te 4.5l ale kto tak jezdzi? Kupując to brałem pod uwage, ale pali troche więcej niż miało być, bo jest za SŁABY!!! Latając po trasie i troche po mieście powyżej 6-6.5l a auto wolne, a miało być 5.5l. Jak mu dokłądać do pieca to spali 7.5l średnio.
Oooooo tu można pisać i pisać. Polaczki kupujcie niemieckie auta, niech sie sprzedają a wy wierzcie, że nie ma nic lepszego. Za te siano dostajesz starego, wyeksploatanego, przestarzałego technicznie, z niewiadomo jaką przeszłością, mającego 24 właściecieli, nudnego, wyidealizowanego, pancerwagena. Dlatego radze wybrać coś innego typu alfa romeo, peugeot, citroen, nissan bo dostajesz auto za te same siano 5-6lat młodsze. Ale dzieci tego nie zrozumieją, bo prestiż i cztery kręgi ww grilu to szczyt marzeń.
W miare dobrze, ale te auto ma prawie 19lat dlatego coś musi się psuć, a mit niemieckiego niezawodnego auta to nie dokońca prawda i bajeczka by łatwo sprzedać auto, nudne auto, naprawde nudne.
Bedzie padać wszystko jak leci, bo takie jest życie i zużycie.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW [l/100km]

6,3