Dragonfire2 (Ocena po 1/2 Roku uzytkowania),
Silnik 2.0 E 16V 137KM 101kW
Rok produkcji 1993
Przebieg:
18 tys. km
Idealne auto dla studenta ( takiego jak ja :p ) lub rodzinki 4 osobowej. Bagaznik jest b.duzy pomiesci spokojnie pare walizek , jest nawet rekaw na narty :)
Szybki, zwinny i jak na stosunek masy do mocy idzie jak burza :) Wskaznik zwalnia dopiero kolo 180. Najszybciej jechalem nim 210 :)
Denerwuje tylko krotki 1 bieg na ktorym da sie jechac gora 30 na 2 juz lepiej. Najlepiej na 4 do 140 na luzie bez max. obrotow.
Idealnie reaguje :) Nic dodac nic ujac
Widocznosc do tylu jest ze tak powiem do du... jak jest ciemno trzeba bardzo uwazac lub tak jak ja wlaczac tylnie swiatle przeciwmgielne.
Stabilny jak czolg :)
Dzieki duzej ilosci wywietrznikow samochod szybko sie nagrzewa .
Z przodu strasznie duzo miejsca z tylu tez ale jazda w 5 jest juz troche trudna.
Jak na ten wiek to samochod jest bardzo cichy ale kolo 180-200 juz daje powoli po uszach
W miescie "zre" 10.5 na trasie 7-8
Dalem za niego 2100 e z 9 oryginalnymi alusami oponami letnimi i zimowymi radiem itp. Do wymiany byly wachacze i kilka innych drobizgow jak go kupilem. Ale auto jest porostu fenomenalne 120k robi swoje:)
Nie stwierdzilem takowych
Rozlecialy mi sie raz szczotki w rozruszniku :/ ale to chyba z tego powodu ze mialy 11 lat :p
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 E 16V 137KM 101kW