: Jak przyklejony do asfaltu. Reakcja na ruch kierownicy jak marzenie.
Takich samochodów już się nie produkuje-podwójny ocynk , wytrzymałe zawieszenie, niewysilony wolnossący benzyniak i to wnętrze...Samochód ma 26 lat a w środku wygląda jak kilkuletni, w ogóle nie widać zużycia. Samochód przyśpiesza bardzo sprawnie i znakomicie trzyma się drogi ( kupiłem lekko obniżoną). Moje auto to ,,golas'' , ale ma elektryczne szyby, obrotomierz, szyberdach, podłokietniki z przodu i z tyłu, lakier bordo metalic. daje 4 gwiazdki bo 5 gwiazdek na razie nie dałbym żadnemu autu. Kosztował w maju tego roku 8.200 zł -trochę drogo jak na wyposażenie i wersję, ale było warto z uwagi na stan kolekcjonerski i zero rdzy. Ten wygląd. Super . Spełniłem marzenie z dzieciństwa.
Do tego samochodu zupełnie wystarczy. Dobry moment obrotowy. Ciągnie jak trzeba, elastyczny.
5 biegów. Bardzo precyzyjna, nie haczy. Biegi wchodzą z lekkim oporem i ,,kliknięciem'' . na 5 biegu jadę od 80 km/h
Pancerny. Samochód jedzie jak przyklejony do drogi. Wystarczająco sztywne.
Bardzo ładna, dostojna. Drzwi zamykają się idealnie z takim miłym trzaskiem, nie opadły. Bardzo opływowe kształy.
Idealna . Linia okien przebiega nisko, duża powierzchnia szyb, nie to co teraz gdy samochody wyglądają jak bunkry z tymi małymi szybkami. Duże nachylenie przedniej i tylnej szyby- coś cudownego.
Aż dziw bierze, ze brak w ogóle regulacji kierownicy, poza tym wszystko na miejscu. zbyt pionowo ustawiony lewy podnóżek kierowcy i mało miejsca na prawa nogę, która ociera o konsolę środkową (w maluchu po tej stronie mam więcej miejsca na kolano...)
Tu mogło by być lepiej zwłaszcza wentylacja mogła by być bardziej wydajna. W czasie deszczu szyby parują i już.
Teraz to wielkość kompaktu i przy moim 177 cm trochę mało miejsca na prawą nogę-szoruje o konsolę środkową. Ogólnie wystarczy . Człowiek czuje się otulony samochodem z uwagi na konstrukcję wnętrza-połącznie przodu kokpitu z parapetami drzwi robi bardzo dobre wrażenie.
Wystarczająco dobre, chociaż powyżej 120 km/h zaczyna być głośno. Silnik ma przyjemne brzmienie.
ok.9,8 l benzyny na 100 km przy spokojnej jeździe. Potrafi spalić 11 l benzyny. Jeżeli chodzi o gaz to ok. 12-13 l/100 km
Jak się to lubi, to nic lepszego za te pieniądze się nie kupi. To mój trzeci samochód kupiony na yountimera.
Psują się drobiazgi i (włącznik świateł na suficie -naprawiony w ciągu 10 minut)
Mam go krótko. Nic poważnego się nie popsuło.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 E 115KM 85kW