Ocena kierowcy - Audi 80 B4 Sedan

Silnik 2.0 E 115KM 85kW
Rok produkcji 1992
Okres użytkowania: 5 lat
Audi 80 B4 Sedan 2.0 E 115KM 85kW 1991-1995 - Oceń swoje auto
Silnik : Naprawdę wytrzymały.Zrobiłem nim ok.70tys.
Zawieszenie : Nie stety nie na nasze drogi
Silnik : Wrażliwy na jakość paliw co za tym idze spalanie
Układ hamulcowy : Problem z zaciskami tylnymi przez sól którą się sypie w okresie zimowym jak i ręcznym.
Jestem bardzo zadowolony. Nigdy mnie nie zawiódł.Na pochwałę zasługuje też karoseria ocynkowana gdzie inne marki z tego rocznika mogą pozazdrościć.
Co do silnika nie mam żadnych zastrzeżeń.Objeździłem Polskę wzdłuż i wszerz.Jak również za granicą byłem kilka razy i nigdy mnie nie zawiódł.
Skrzynia pracuje dobrze na swoje lata tylko problem czasem z cieknącą skrzynią (uszczelniacze) ale jak na swoje lata co ma auto i tak dobrze.
Układ jezdny trochę twardy ale ogólnie dobrze się podróżuje.Może nie ma takiego komfortu ale dobrze trzyma się na zakrętach.
Widoczność w trakcie manewrowania tyłem dobra na wprost bez zastrzeżeń.
może być jak kogoś nie stać na nic lepszego a zarazem solidnego.
Bardzo ciepły nawet przy bardzo niskich temperaturach na zewnątrz.Brak klimy jednak się odczuwa choć są wersje z klimą.
Dla średniej budowy ciała kierowcy i pasażerów podróżuje się przyzwoicie.
Jak na samochód z lat 90-tych bardzo dobre.Szczególnie zasługuje na uwagę wnętrze po tylu latach nic nie piszczy i nie trzeszczy.
Jak na tą pojemność przyzwoita.W nowszych silnikach nowszej generacji waha się podobnym spalaniem przy tej samej pojemności.Gdyby ceny benzyny były adekwatne do zarobków Polaków na pewno sprzedaż aut silnikiem benzynowym była by porównywalna ze sprzedażą aut z silnikiem diesla.
Solidne auto teraz do kupienia za śmieszne pieniądze.
Jeśli ktoś ma minimalne zainteresowania motoryzacyjne sam się upora z tym.Prosty w obsłudze jak większość marek z tego rocznika.
Nigdy nie korzystałem z lawety ani z linki holowniczej tylko trzeba dbać o auto jak każde inne.Nic nie jest wieczne.
Audi 80 B4 Sedan