: karoseria i niezawodność>>>>w mojej 16 letniej 80-tce karoseria jak nowa a u kolegi w trzyletnim Fordzie Mondeo jak w 16 letnim samochodzie >>niezawodność porównywalna do tej z karoserią
: jedyną usterką jaka mnie dotyczyła i dwa razy dotknęła to zrywająca sie linka do otwierania drzwi z ze strony kierowcy ale linka w serwisie Audi kosztuje 35zł
coż można powiedzieć o tym samochodzie wiecej dobrego?? jak sam samochód to najlepszy chyba model w histori Audi właśnie 80-B4! tak samo jak u mercedesa w-124 !i martwi tylko to co się stanie i co trzeba bedzie robić a raczej kupowac jak się 80-tki z racji swojego wieku kiedyś skończą ??
silnik bardzo dobra jednostka 90KM z dwóch litrów i małych obrotów ale wystarczający do codziennej jazdy i ciężkiej pracy na codzień ,obsługa żadna tylko pasek co 60 tys km i olej dobry [popychacze hydrauliczne]a przebieg bez napraw wytrzyma co najmiej 600tys kilometrów, spalanie przy 130km/h 7,5litra na100 kilometrów po mieście 8,5-9litrów>silnik nie spala oleju ani grama wymiana od zalania do zalania bez dolewek
skrzynia biegów z tych co to smochód pójdzie na złom a ona jak nowa będzie ! lekkie i precyzyjne wybieranie biegów bez jakichkolwiek usterek i bezobsługowa
mocny jak w czołgu i tani jak barszcz przy ewentualnych naprawach nie to co w A4 koszmar i trwałóść zerowa o cenie naprawy nie wspomnę astronomia !!?? układ jezdny nie lubi tylko poprzecznych progów i dziur bo nie ładnie tłumi i się buntuje ceny części rozśmieszająco tanie w porównaniu do A4
dobra i bez zastrzeżeń
wszystko jak najlepiej bez zastrzeżeń powierzchnia i ergonomia bagażnika lepsza jak w nowych konstrukcjach poprawiona po B3
nie mam klimatyzacji a by się przydała i to jedyny mankament ale można wytrzymać tylko trzy miesiące no i nie stawiać na słońcu bo szyby bardzo pochylone i sie nagrzewa wnętrze
większa jak w A4 i tak dla kierowcy jak i pasażerów bagażnik też wystarczający 430l i płaska podłoga na równi z pokrywą bagaznika
dla mnie bardzo dobre tylko gdy szyberdach jest otwarty powyżej 120km/h hałas
na tą pojemność i moc doskonała każdy najnowszy model innych firm o tej samej pojemności o dwa litry spala na sto kilometrów więcej[tankuję tylko B98 dużo więcej kilometrów można przejechać ,silnik cichutko chodzi ,substancje czyszczące w paliwie b98 powodują że wtryski i zawory są czyste bez nagarów no i pompa paliwa nie hałasuje zaś po przeliczeniu koszty te same co tankując beznadziejną b95
a koszty? za 8-10 tys złotych masz samochód lepszy od wszystkiego co teraz jeździ po naszych ulicach o wynalazkach takich jak np. nowe Passaty ,mercedesy klasy E czy też Volwo wszystkich typów o nowych Audi nie wspomnę ! kto je eksploatował dobrze wie jaki to miód te nowe samochody i jak to wkurza gdy samochód kosztuje ponad sto tysięcy a się psuje i nigdy nie wiesz czy dojedziesz do celu i ci się nagle wszystkie lampki nie zapalą i tryb awaryjny!!
niezawodność ?? niczego nie można do 80-tki porównać NICZEGO!!!!!!wszystkie inne nowe samochody to wynalazki które po to tylko wyprodukowano aby głupi ludzie płacili ciężkie pieniądze na naprawy bez gwarancji na dojechanie do celu!! jeździłem wieloma i wiem co to awarie i to akurat w takim czasie gdzie samochód jest najbardziej potrzebny,drobnych usterek nie stwierdziłem bo ich po prostu nie mam!! karoseria mimo tylu lat jest jak nowa i chyba zrobili ją żeby wytrzymała 50lat to samo tapicerka i wszystkie wewnątrz detale
wcześniej już powiedziałem o niezawodności tego samochodu który w porównaniu do A4 rocznik 2005 to przepaść na korzyść 80-tki dodam nowej A4 z salonu nie jakiejś tam używanej przez wariata ![nie wiem dlaczego dałem się namówić wiedząc o wadach A4 i kosztach napraw absurdalnie wysokich o poronionych konstrukcyjnie wadach nie wspomnę] zastanawia mnie tylko po co zmieniano dobre i sprawdzone rozwiązania w 80-tce na wadliwe w A4