Po prostu świetne auto. Przejeździłem nim już 50 000 km, a nakręcę jeszcze sporo..
Przy przebiegu 215 tys. km byłem autkiem na hamowni. Silnik wykazał 101 KM przy 4000 obrotów i momen 216 Nm. Dodam, że nie ma w nim żadnych modyfikacji - po prostu auta te miały zawsze więcej niż 90 KM podawanych przez fabrykę. Miodzio!
Chodzi lepiej niż w nowej Astrze.
Jest OK, zawieszenie naprawdę w porządku, chociaż swoje już przejechało. Nie buja, dobrze tłumi.
Zaletą są naprawdę wąskie słupki i duże szyby.
Bardzo wygodne auto. Przejazdy po 400km można robić bez zatrzymania. Wszystko pod ręką.
Jest klima, ale trochę brakuje "położeń" nawiewów. Są tylko 3 możliwości: szyba - nogi - nawiewy przednie, ew. pośrednio między szybą a nogami oraz nogami a nawiewem przednim. Ponieważ to diesel, dość długo trwa, zanim zacznie grzać.
Bardzo dużo miejsca. Mam 187 cm wzrostu i osoby mi równe spokojnie się mieszczą za fotelem kierowcy. Nawet bardzo wysokie osoby (pow. 2 metrów) spokojnie będą się mieścić w aucie.
Głośny powyżej 140 kmh. Poza tym OK.
To auto prawie produkuje ropę :) Przy spokojnej jeździe, tak do 120kmh, mam zasięg koło 1000 km!
Najmłodsze Audiki B4 mają dziś 12 lat i kosztują nawet 15 000, więc są dość drogie. Ale jakość jest warta tej kasy.
Małe usterki elektryki.
Nigdy mnie nie zawiódł :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW