: Kalroseria i lakier - nie mogę uwierzyć że po 15 latach auto po umyciu wygląda jak nowe.
Jak najbardziej auto godne polecenia. To właściwie mój najstarszy samochód ale jedyny, który z dnia na dzień coraz bardziej mnie zachwycał (w przeciwieństwie do poprzednich aut którymi się jarałem dopóki ich nie kupiłem - potem przychodził zawód). Auto było zakupem budżetowym (potrzebowałem kasy więc sprzedałem Lagune i kupiłem to) ale jakoś nie mogę się go pozbyć - spodobał mi się ten spokój jaki mi daje (jest bardzo tani w utrzymaniu i niezawodny)
Tak wychwalam że może wyjdę na jakiegoś maniaka albo pomyślicie sobie "czym ten biedny chłopak jeździł do tej pory?" ale to auto naprawdę zrobiło i robi na mnie dobre wrażenie. Może dla tego że nie spodziewałem się zbyt wiele a otrzymałem wszystko czego mi było trzeba.
Muszę powiedzieć ze jest nieźle jak na leciwego Niemca chodzi równo i cicho (ciszej niż 3 letni ford mondeo - przynajmniej wewnątrz pojazdu)
Bez zarzutów (jedynie minusik za ciężką pracę przy minusowych temp. zanim się nie rozgrzeje)
Prowadzi się dobrze i pewnie - szeroki rozstaw osi, duże i szerokie koła robią swoje (zaraz po kupnie myślałem nawet, że posiada jakiś system antypoślizgowy bo nie chciał zapiszczeć przy wchodzeniu w duże łuki z dość przesadną prędkością)
nie mam uwag
to z tego audi słynie
Jak dla mnie super (klima na pokładzie)
Duże szerokie auto więc i miejsca pod dostatkiem. Co prawda w niektórych nowszych autach uzyskują podobną powierzchnię w mniejszych karoseriach ale za to w 80-tce nie musimy się martwić że jak ktoś w nas puknie to od razu nam połamie nogi :)
Jak wspominałem jak na diesla z tamtych lat super - szczególnie w środku
Spalanie mogę także uznać za rzecz przemawiającą na korzyść B4-ki - przy mojej ciężkiej nodze jest dobrze.
Hm, ceny napraw/przeglądów - auto ma już swoje lata więc nie muszę jeździć po serwisach i walczyć o stempelki. Naprawiam wszystko w jednym warsztacie i wychodzi mnie to po uśrednieniu około 350 zł rocznie :) (przez 3 lata)
Auto jest dość drogie jak na swój rocznik ale to tak na prawdę nie ma znaczenia w tym przypadku :) Samochody dużo nowsze i w tym okresie gdy kupowałem audi B4-kę dużo droższe w tej chwili są od niej tańsze i co najważniejsze w dużo gorszym stanie technicznym.
Co do jakości to audi z tamtych lat to po prostu majstersztyk! Blacha i lakier jak nowe, wnętrze już trochę przestarzałe stylistycznie ale za to nie zniszczone i nic nie skrzypi, nie odpada itp. SOLIDNE NIEMIECKIE AUTO!
Nic się nie psuje wszystko jest solidne i mocne. Zresztą to mnie na samym początku zadziwiało w tym aucie :) wszystko działa mimo lat. wszystkie nawet najdrobniejsze elementy. Dodam tylko ze mam jedną z bogatszych wersji tego auta (4xszyby el. podgrzewane fotele, podgrzewane lusterka, ABS, klima, podgrzewane spryskiwacze szyby przedniej itp.) więc miało by się co psuć :)
Brak poważnych usterek - tylko okresowe wymiany.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW