Ocena kierowcy - Audi 80 B4 Avant

misza_tychy, 19 lat temu
Silnik 2.0 E 115KM 85kW
Rok produkcji 1992
Audi 80 B4 Avant 2.0 E 115KM 85kW 1991-1996 - Oceń swoje auto
bardzo dobry samochód dla młodszych jak i dla starszych, dla samotnych jak i dla rodziny ekonomiczny bardzo mało awarynjy, dośc tanie i co ważne łatwo dostepne części, nadal mimo upływu lat pięknie wygląda i ładnie sie prezentuje wygodny przestrzennyi nawet troszkę sportowy uważam że nie ma co porównywac nawet z innymi samochodami tamtych lat a nwet z niektórymi z teraźniejszości
bez zastrzeżeń!! nigdy mnie nie zawiódł, nie przegrzewa sie nie dławi cicho pracuje elastyczny na każdym biegu i przy 120 ładnie zadowalająco buczy... :))
dałbym doskonale ale wypadł mi drążek:(( zrobiłem to i działa ok tylko że troszke cieżej niż powinno ale ogólnie skrzynia jest naprawdę świetna, krótka dobre przełożenia.. jedynie jedynka mogła by być dłuższa
świetnie trzyma się drogi.. jestem za.. w porównaniu z takimi róznymi autkami jak opel omega, fiat panda, vw golf, czy lancia... bez porównania najlepszy..
ja nie narzekam widze wszystko i wszędzie..
super super.. nie umieć sie odnaleźć w tym samochodzie to grzech.. prostszego auta chyba nie ma.. (nie licząc chyba malucha)
szybko sie nagrzewa i bardzo szybko szyby się odparowują.. ogrzewanie w porządku a latem.. troszke boli jak sie wejdzie do goracego wnętrza a z dmuchawy... też gorąc.. brak klimatyzacji :-(( ale po pewnym czasie wszystko jest jak nalezy
jako kierowca zawse mam duzo miejsca.. jako pasażer nie narzekałem (mam 184cm) inni moi pasażerowie siedzący z tyłu mierzący toszke więcej byli zadowoleni.. jednak przy wersji z szyber dachem z tyłu trzeba sie schylac.. ja go nie mam więc daje 5
do 120 naprawdę ciche auto jak na swój wiek.. przy depnięciu na gaz to taka mała wyścigówka, ładny dzwięk, po 120 buczy, mnie nie przeszkadza, ale komus może...
mogłoby być lepiej ale powiedzmy sobie szczerze.. to dwulitrówka.. cieżko przesiąć sie z uno na gazie gdzie spala 8 do audi co weźmie 11 , a przy ciężkim bucie 12.5(wszystko na mieście) jednak w trasie naprawde milutko.. cały zapakowany i full ludzi przy 140 9.5 na 100... fajnie, ceny częsci w miarę dobre nie za tanie ale co najwazniejsze nie są drogie, autko nie psuje sie często jak już coś to raczej wynik ciągłej ekspolatacji ewentualnie zaniedbania.. ja wymieniłem na razie drążki stabilizacyjne przód tarcze hamulcowe+klocki)abs) sworzenie wachacza-przód razem z naprawą 900zł.. duzo?? pewnie tak ale w toyocie taka zabawa kosztuje 1600zł:((
za tą cene mozna kupić wiele samochodów i niejednokrotnie młodszych od tego.. jednak.. porównując np. seicento do 80tki.. hmm.. po co porównywac.. albo punto.. jedyne auto które może konkurować z 80tką w tej cenie jest golf3, ale mimo to jednak adi wygrywa.. po prostu za tą cene auta o takim wyglądzie stylu możliwościach i jego zaletach nie mozna kupić .. chyba że kupujesz audi
z drobiazgów to musiałem kupić objemke na tłumik, ale sam zaryłem wiec moja wina, noi ten drążek od skrzyni a tak to wszystko gra i buczy..
tylko to przednie zawieszenie... ale autko ma 14lat więc nie spodziewajmy sie cudów a od tej pory nic nic i jeszczeraz nic... naprawde bardzo mała awaryjność po prostu dbać o płyny, lac paliwko i wymieniać co jakiś czas częsci które sie o to zaczynaja prosić a autko będzie długo długo jeździć nie sprawiając problemów

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.0 E 115KM 85kW [l/100km]

9,3