Posiadam moje Audi od nowości, czyli od 1989 roku i nie zamierzam go sprzedać. Jest to niezawodne auto, które nigdy nie straci swego uroku!
Silnik 1.8 ma jedną bardzo wielką zaletę: jest niezwykle trwały! Mój przejechał już 443000 km na seryjnych pierścieniach i nadal ma "kopyto" (co prawda nadaje się już do lekkiego remontu). Jeżeli chodzi o kulture pracy może nie jest doskonały (w końcu jest to stary silnik na monowtrysku, który ma jedynie 90 km), ale na pewno nikogo nie zawiedzie!
Jeżeli chodzi o skrzynie nie jestem nią zachwycony. Biegi ciężko się wrzucają, a sama skrzynia dość szybko się zużywa
Na układ jezdny w tym samochodzie nie można narzekać. Łatwo się prowadzi, a początkujący kierowcy szybko nabiorą wyczucia do tego auta
Daję 4+
Auto jest wystarczająco przejrzyste. Z widocznością nie ma żadnych problemów. Jedynie przy cofaniu ciężko jest wyczuć granicę odległości (przez mocno ściętą tylną szybę)
W środku jest za mało schowków na drobiazgi (szczególnie z tyłu). Bagażnik jest wystarczający, choć mogłby być nieco większy. Fotele są wygodne, a pasażerowie mają sporo miejsca
Po właczeniu ogrzewania temperatura w samochodzie momentalnie się podwyższa, lecz powietrze robi się trochę duszne. Przy silnych opadach deszczu parują szyby
W samochodzie jest miejsca na 5 osób, a w trasie możemy wygodnie podróżować w 4 osoby
W kabinie zbyt mocno słychać silnik, po za tym wszystko jest w porządku
W mieście spalanie waha się przy 10 litrach, a w trasie Audi spali 7 litrów
Za małe pieniądze dostaniemy świetne auto!!!
Bardzo rzadko zdarzają się awarie. Często w tych modelach zużywają się podnośniki szyb
Jak na razie jedyna poważniejsza naprawa jakiej dokonywałem w tym aucie to wymiana skrzyni biegów. Na pochwałe zasługuje przede wszystkim sprzęgło, ktore jest orginalne i działa bez problemów
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 S 90KM 66kW