warto kupic i pojezdzic...zeby ono mialo ze 200 koni..ehh..
ale i tak jest..przynajmniej wygladem odstrasza starszych panow w lagunach i vectrach ktorzy chce sie popisac przed malolatkami na pasach :)
silnik milo pracuje...ladnie wkreca sie na obroty..milo wgniata w siedzenia przy jezdzie powyzej 4 tys. obrotow...
mimo swojego wieku jest dosc sprawny, nie ustepuje zbyt bardzo nowszym konstrukcjom innych marek.przyspieszenia niezle, mimo swojej pojemnosci przy oszczednym obchodzeniu sie z pedalem gazu potrafi byc nawet pokusze sie o slowo dosc oszczedny:)
mialem przed tym samochodem starsze bmw z tego roku i powiem ze jesli chodzi o prace skrzyni biegow to nie ma za bardzo co porownywac...bardzo dobrze wyczuwalny skok i praca z z dziwna az lekkoscia..dla mnie bomba..dobrze zespolone biegi...przy szybkiej jezdzie caly czas ciagnie do przodu:)
mile polaczenie sportowego zaciecia z lekka dawka luksusu..porownania niestey nie mam z bmw bo w tamtej mialem koni a tu jest standard..milo sie prowadzi, pewna w zakretach...az sie chce przycisnac:)
z przodu dobrze...ale tyl tragedia:)
tylnie skrzydlo i mala szybka troche przeszkadzaja w lookaniu co sie dzieje za toba...efekt taki- pedal zawsze w podlodze:)
wszystko ergonomicznie rozlozone..w srodku audi sprawia wrazenie ogromnego samochodu z uwagi na to ze deska jest dosc znacznie oddalona od kierowcy..mi sie podoba!!
szybko sie nagrzewa..wentylator dosc cicho pracuje..nie jest zle..
w swojej mam wymienione fotele na kubelkowe...przestrzeni z przodu mnustwo..z tyylu nie wiem..ale laski nie narzekaja:)
w srodku milo i cicho...na zewnatrz mila praca tlumika swiadczaca o tym ze ta maszyna moze zaskoczyc na swiatlach:)
to auto nie bylo tworzone z mysla o ekonomi...ma dawac poprostu przyjemnosc z jazdy...
ja jezdzac do pracy spokojnie, bez zatrzymywania sie prawie, nie przekraczania 3 tys. obr. i 90 km/g uzyskalem rekordowo 8l/100km.
jednakze kazde nacisniecie pedalu gazu do oporu powoduje ze spalanie wzrasta i to bardzo znaczaco...
zrobilem 150 kilometrow, z czego 100 spokojnie jak sie da a 50 pelnym oporem i srednio wyszlo mi 12 l/100. jak kupujesz to auto a jestes sknera to daruj sobie i wez cc.:)
89 rok - cena okolo 12 000
pozostawiam to bez komentarza..
moje auto jest z przelomu 89/90 roku.
w sumie wsadzilem w nie juz sporo kasy ale to z uwagi na to ze chce miec auto 100% sprawne..ogolnie powiem, ze jak na ten wiek to jest dobrze!! nie rozpada sie, nie ma ani grama rdzy.. laski sie odwracaja za nim jak przejezdzam..jest okej:)
mam do wymiany termostat, slabo pali...