Auto na pewno nie na dojazdy do pracy, bo nie ma na rynku części zamiennych. Ale to jest samochód do zabawy więc startuje w innej kategorii. Zaleta - duża rzadkość na naszych drogach.
Co do pozostałych komentarzy dla tego auta, to nie wiem kto takie bzdury popisał, ale chyba ktoś się nudził i klikał sobie w necie co popadnie
Bierze olej - niestety to była bolączka audi z tamtego okresu. W Niemczech był taki żart - zajeżdża człowiek na stację Audi i mówi: do pełna proszę. Pracownik stacji po zalaniu pyta: Benzynę też dolać?:) Zaletą silników Audi było bowiem stosunkowo niskie spalanie. Plusem silnika jest jedak to że może za pierwszym razem nie odpala po miesięcznym postoju ale odpala w końcu zawsze
Mam automat - działa bardzo dobrze tylko ma 3 biegi niestety
Super wybiera nierówności i jest baardzo miękki. Merce W123 i W 115 czy ople albo VW z tego okresu to w porównaniu z nim sztywne sportowe auta:) - wiem co mówię bo miałem inne stare graty. Bardzo fajnie się płynie po drodze Audi
wąskie słuki, duże szyby
jak na tamte lata jest ok - dość współczesne rozmieszczenie przyżądów. Jedynie do radia trzeba kierowcy daleko sięgać bo jest przed pasażerem
ogrzewanie działa dość mało wydajnie i wydaj mi się, że nie jest to tylko wina mego egzemplarza
miejsca mam wrażenie więcej niż w mercu w115 i w 123
do 100 km/h super potem głośniej. Merdecesy są lepiej wyciszone
Pali stosunkowo niewiele. Niestety części są praktycznie niedostępne - ani na szrotach ani zamienniki ani w aso
nie ma za bardzo co się psuć z drobiazgów
nie miałem
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 LS 100KM 74kW