Ocena kierowcy - Alfa Romeo Stelvio SUV

Silnik 2.2 JtdM-2 150KM 110kW
Rok produkcji 2017
Okres użytkowania: 1 rok
Alfa Romeo Stelvio SUV 2.2 JtdM-2 150KM 110kW 2017-2018 - Oceń swoje auto
Silnik : 150KM, ale wystarcza. Mało pali jak na swoje wymiary i dość żwawy styl jazdy.
Inne : Pozycja za kierownicą - niby sportowa, ale wygodna.
Tak naprawdę uterenowiony hatchback :)
150KM - wybór ekonomiczny, jeździ dość żwawo, ale jak przejechałem się wersją 510KM to wiem, że to auto ma potencjał.
Żadnych problemów, pierwszy automat, który nie przeszkadza i działa idealnie pod aktualne potrzeby (dopłaciłem za łopatki na wszelki wypadek, a używam tylko dla frajdy).
Chyba tylko Giulia lepiej jeździ, ale jest sporo niższa. Warto dopłacić do opon 18", 17" mam z zimowkami.
Piękna, dostępne kolory pasują do tego auta.
Przednie słupki dość szerokie, widoczność do tyłu średnia.
Do ideału brakuje większej ilości fizycznych przycisków, ale w porównaniu z innymi współczesnymi autami jest zachowany balans pomiędzy wygodą, a bajeranckością. Działanie ekranów mogło by być szybsze, bez animacji.
Jak diesel, w zimie ciepłym nie dmucha od razu po starcie.
188 - z przodu jeszcze wyższa osoba może jeździć bez utraty komfortu, z tyłu już mi brakuje przestrzeni nad glowa, ale prawie zawsze jeżdżę jako kierowca, więc 5*.
Silnik wyciszony aż za dobrze (wolę słyszec prace niż patrzeć tylko na obrotomierz, chociaż... w automacie to nie jest aż takie istotne).
Na razie tylko tankowanie, przeglądy i zmiany opon. Plus komplet klocków hamulcowych i wycieraczki na przód.
Hmm... z jednej strony to auto jest świetne jak na swoją cenę, z drugiej to cały czas jest 175tys. mniej na koncie.
Brak, oby tak dalej.
Brak, oby tak dalej.