Ocena kierowcy - Alfa Romeo Stelvio SUV Facelifting 2023

Paweł, 12 dni temu
Silnik 2.0 GME Turbo 280KM 206kW
Rok produkcji 2024
Alfa Romeo Stelvio SUV Facelifting 2023 2.0 GME Turbo 280KM 206kW od 2023 - Oceń swoje auto
Z przodu z boku z tyłu wygląda genialnie ,wersja Red Tributo Italiano W środku materiały bardzo dobrej jakości ,dobrze spasowane Multimedia płynnie działają,internet mówi że wolne mój ma normalnie działające , nie wiesza się jak Vovlo czy Subaru Może ustawienia w multimediach są minimalne ale jak widzę że Alfa ma tylko to co ma mieć samochód Silnik petarda Spalenie dla mnie nieistotne
Może zimny brzmi jak „klekot” a może to sugestia jednego z youtuberow Ale w czasie jazdy to petarda Spala tyle paliwa ile potrzebuje Raz jak jadę z rodziną pokazuje 7-8,ja ak jadę dla przyjemności nie patrzę na spalanie
Po tym jak używałem Subaru cvt czy Volvo xc90 tu jest magia szybkości działania Działa super w trybach a/n a w trybie d to jest petarda
Mazda 3 z Bilsteinem, Ford czy Subaru jeździły super Potem był rodzinny SUV xc90 2022 gdzie ważne było że duży Aktualnie w domu jest Mini JCW 2023 Więc coś tam jeździłem ale tu jest coś niesamowitego Przyglądałem się Stelvio 3razy i lądowałem w innych markach Teraz dopiąłem Swego i wiem czym jest radość z jazdy Każdy dzień w tym aucie to radość z jazdy i prowadzenia Łopatki wcale nie przeszkadzają a mam 174cm i krótkie malce Więc nie słuchajcie youtuberow tylko przetestujcie sami
Jest
Bardzo dobra Przednie słupki szerokie ale szpara jest więc nie narzekamy
Stara porządna szkoła tworzenia samochodów dla kierowcy a nie milion tabletkow i świecidełek Które oprócz tego że przeszkadzają to psują się Subaru mechanicznie super padł na gwarancji ekran i potem nowy po roku i to był powód sprzedaży auta Volvo xC90 B5 nowe z salonu non stop awarię nagłośnienia elektryki tabletu i ostatecznie awaria układu hybrydowego
Lepiej niż Ford i Subaru Klima chodzi dużo ciszej niż w moim XC90 Fakt start/stop na postoju wyłączy klime więc tu trzeba coś podziałać
Przytulnie fotele z przodu są znakomite twarde wygodne z perfekcyjnym trzymaniem Z tyłu dzieci i foteliki więc nie wiem To nie jest duży SUV 2+2 jest wygodnie i bagaż
Słychać silnik rano Potem jest cisza Pędzisz jak pędziwiatr to słuchać super silnik Płyniesz po autostradzie szum usterk Po poku zobaczę czy będę go wyciszał Na razie porównuje go do XC90 i tylko ok 130 lusterka są sluszalne
Super cena za nowego Pali ile ma w baku Opony jak każe inne auto ja mam 21cali więc nie będzie tanio Ale takie mamy czasy
Aktualnie w 2024 W tych pieniądzach prawdziwe auto bez udziwnień Żałuje że kupiłem tylko jedno bo już takich nie będzie a tego będę intensywnie używał bo daje mi dużo radości
Za krótko żeby narzekać
Za krótko żeby ocenić Volvo psuło się od nowości elektryka wnętrze też nawet aluminiowe wstawki się łuszczyły ostatecznie padł układ hybrydowy w 3letnim aucie Zakładam więc że „psująca się Alfa”będzie i tak lepsza niż solidne szwedzko chińskie Volvo

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 GME Turbo 280KM 206kW [l/100km]

10,3