Ocena kierowcy - Alfa Romeo GT II

Discrimen, 13 lat temu
Silnik 1.9 MultiJet 16v 150KM 110kW
Rok produkcji 2005
Alfa Romeo GT II 1.9 MultiJet 16v 150KM 110kW 2003-2010 - Oceń swoje auto
Bardzo ciekawe, nietuzinkowe auto. Ja mogę gorąco polecić.
Dobra kultura pracy, nie przenosi drgań do środka. Bardzo mocny punkt auta. Jak na 4\'ero cylidrowego klekota całkiem fajnie brzmi. Mało pali, dynamiczny w jeździe miejskiej. Podczas nawet dynamiczniejszej jazdy w środku silnik mało słyszalny.
Biegi nie wyskakują, wchodzą lekko, skok lewarka dość krótki. Biegi jak to w dieslu krótkie, 6\'tka od 90km\\h w górę.
Nie wierzyłem, że przednionapędowe auto może się tak dobrze prowadzić. Auto przyklejone do drogi, kapitalnie się trzyma. Niestety na słabych drogach już tak fajnie nie jest, dość sztywne zawieszenie przenosi drgania na auto. Mimo wszystko w środku cicho.
Szału nie ma. Słupki przednie w takim miejscu, że lubią zasłonić. Widoczność do tyłu skandalicznie słaba. Da się jeździć bez, ale jak szukacie tego auta poszukajcie z czujnikami parkowania.
Fotele bardzo wygodne, kierownica mała również wygodna. Z minusów tragiczne rozmieszczenie przycisków podgrzewania foteli, raczej niewygodny do użycia tempomat.
Daje radę, nigdy nie miałem tutaj żadnych zastrzeżeń.
Jak to coupe, z przodu wygodnie, z tyłu raczej nie. Wsiadanie i wysiadanie typowe dla coupe, z tyłu mało miejsca nad głową.
W trasie powyżej 120km\\h zaczyna być ciut głośniejsza, ale prawdopodobnie to kwestia drzwi bez ramek.
Delikatna jazda po mieście daje wyniki typu 5,3/100. Powyżej 7/100 jest ciężko uzyskać, trzeba by się postarać. W trasie przy 120-130km\\h można niskie 5 liczyć.
Żadnych problemów z autem nie miałem.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 MultiJet 16v 150KM 110kW [l/100km]

5,4