Coś wspaniałego! Miałem kiedyś GTV, która była genialna, ale to jest cudo. Wygoda, satysfakcja z jazdy. Wyjątkowe auto. Polecam ludziom z wyobraźnią. Jestem dumny ze swojej decyzji.
Rewelacja. Silnik kręci się jak marzenie. Kto słyszał ten dźwięk ten wie o czym mowa.
Zdecydowany postęp w stosunku do poprzednich Alfa Romeo. Bardzo precyzyjna i elastyczna.
Trzyma się drogi trochę gorzej niż GTV, ale i to wystarcza. Nie miałem okazji sprawdzić na wąskich Włoskich drogach, ale z pewnością pasuje tam jak ulał.
Do tyłu trochę kiepsko, ale można się przyzwyczaić. Do przodu i na boki jak najbardziej ok.
Środek samochodu jest genialny. Nikt nigdy nie będzie robił takich wnętrz jak włosi. Jak dla mnie materiały i ich jakoś bardzo dobre. Mam akurat skórzaną tapicerkę, która wykonana jest z genialne, piaskowej skóry.
Nic dodać, nic ująć. Jest tak jak ma być.
Oczywiście nie ma się co oszukiwać - auto dla dwóch osób, które spokojnie i wygonie podróżują.
A po co wyciszenie? Zagłuszenie tego silnika to zbrodnia. Znowu jest tak jak ma być.
Jak ktoś spodziewał się, że auto o pojemności 2 litrów będzie palić 7 litrów to raczej tutaj tego nie znajdzie. Pali tyle ile auto tej klasy, o tej pojemności i osiągach. Jest w normie.
Trochę pieniędzy to auto kosztuje, ale jeżeli chce się mieć piękne auto, bogate wyposażenie i to "coś" to warto zapłacić. Nie wierzcie stereotypom, Alfa Wam się odwdzięczy.
Nic się nie dzieje. Auto serwisowane zgodnie z zaleceniami.
Żadnych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 JTS 16v 165KM 121kW