Największy wpływ na moja ocenę końcową ma komfort, przyjemność z jazdy, dźwięk silnika. Jakoś jak do niej wsiadam mam w d...e te ciągłe podwyżki na Orlenie.
odpalić, otworzyć maskę, kawa w łapę i... tak siedzisz i cieszysz wzrok
trochu jedyneczka czasem zgrzyta, jak sie już porusza
zakręty nie istnieją. Mam 195/50/15 82H i sprawują sie idealnie. Szersze to trochę przesada, myśle że za bardzo wystawałyby na bok.
ok, może być
luz
może być
w alfach kierowca zawsze jest najważniejszy, dlatego ją kochają :)
ok, ale jak jest cieplutko to otwieram specjalnie szyby na maxa by posłuchać bokserka (miodzio !!!). To jest jak dobre piwo - póki nie skosztujesz nie wiesz co tracisz, nie masz pojęcia jaka to piękna muzyka.
Trochę pali, u mnie srednio 9l/100 ale przeciez liczy sie komfort jazdy.
Zawsze jak tankuję to mam w głowie motto ze strony www.cuoresportivo.pl:
"My Alfa costs me a fortune to insure, to service and to keep filled with petrol. When I drive it I feel like a million dollars and the smile lasts all day. I have heard that you don´t buy an Alfa with your head but with your heart."
co w wolnym tłumaczeniu znaczy:
"Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień! Mówi się, że Alfę kupujesz sercem, nie głową."
Super. Te roczniki w powszechym przekonaniu są bardzo usterkowe, a części trudno dostępne. Fakt że wszystko muszę sprowadzać na zamówienie (mieszkam w pobliżu niewielkiego miasteczka), ale wszystko jak narazie jest do ściągnięcia. I to wcale niedrogo. Samochód dla tych co kochają samochody = kochają Alfy, a nie używają ich jak narzędzia. Dla większości ludzi samochód może wyglądać jak garbata beczka (większośc nowych aut popularnych marek tak wygląda) byle mało palił bo to kosztuje...
A w d...e z wami wszystkimi.
od czasu do czasu trza coś wymienić, w ten sposób jeszcze bardziej ją poznaję :)
jeszcze takich nie spotkałem
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 i.e. 117KM 86kW