: Bardzo oszczędny i całkiem dynamiczny. Naprałem ochoty na wersję 185KM
: Zbyt delikatne na nasze drogi, ale gwarantujące dobre trzymanie auta i komfort w czasie jazdy.
Bez zastrzeżeń, silnik pracuje elegancko, trzeba go tylko zawsze najpierw ogrzać a dopiero potem z niego korzystać.
Super fajnie że 6cio biegowa i na każdym z biegów można utrzymywać szeroki wachlarz obrotów
Za duży promień skrętu, poza tym OK. Bardzo dobrze trzyma się drogi, jest dobrze wyważony.
Widoczność w obszarze 180 stopni dobra, troszkę gorzej do tyłu, na szczęście mam czujniki parkowania:)
Wszystko w zasięgu kierowcy, czytelne, fajne w dotyku a ja nie lubię kiczu i platiku.
Co to komentować? Bez uwag. Mój model tak miał po prostu ze starości i przebiegu, że szyby szybko parowały (a mój procent udziału z tym był żaden;)
Wygodnie i przestronnie, aczkolwiek brakuje miejsca na butelkę albo jakiś kubek z napojem. Za to bardzo fajny jest schowek na desce rozdzielczej no i w podłokietniku.
Podczas jazdy bardzo cicho w środku. Dopiero przy 130-140km/h zaczyna mocniej szumieć.
Jeśli chodzi o same zużycie paliwa to rewelacyjne. Miłe zaskoczenie. Już po przejechaniu 10tys km średnia spalania wyniosła 6,7l/100km. Kiedyś jadąc bardzo przepisowo spalanie wyniosło 4,8l/100km. Niestety gorzej już z naprawami, części są dość kosztowne (np termostat to wydatek ponad 100zł, podstawowe wymiany zużytych części w zawieszeniu to koszt ok. 1000zł). Niestety COŚ-ZA-COŚ.
W ciągu roku eksploatacji mały problem z nawiewem.
W ciągu roku eksploatacji żadnych poważnych usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 2.4 JTD 136KM 100kW