Ocena kierowcy - Alfa Romeo 159 Sportwagon

Marko, 11 lat temu
Silnik 1.9 JTDM 16v 150KM 110kW
Rok produkcji 2007
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDM 16v 150KM 110kW 2006-2010 - Oceń swoje auto
Silnik : gdyż jest SUPER. miałem wcześniej 2x 156 i 1x 166 więc układ jezdny mnie nie zaskoczył. Wiedziałem, że będzie doskonale. Ale silnik, tutaj wielki PLUS dla konstruktorów!
Daję Doskonale, gdyż auto jest ładne, ekonomiczne, ma pazura i się w ogóle nie psuje. W środku NIC nie trzeszczy, materiały wykończenia wnętrza bardzo wysokiej jakości. Przewyższa o klasę konkurentów.
Silnik jak na swoją moc i pojemność jest rewelacyjny. Pieknie i równo pracuje, jest elastyczny i bardzo dynamiczny jak na jedyne 150KM. Silnik to chyba jeden z największych atutów tego auta, zaraz za układem jezdnym.
Działa bez zarzutu, precyzyjna, krótkie skoki drążka. Mam porównanie do wielu innych aut, a zwykle jeździłem dobrymi i młodymi rocznikami. AR mimo, że ma już 5 lat jest super!
Twardy, ale bardzo dobry. I mam 17 cali - mimo tego wytrzęsie na naszych drogach. Za to pewność prowadzenia super. Jeździłem brata vectrą z 2008 - koszmar. Buja jak na statku, a skrzynia w Vectrze jakby kijem w wiadrze mieszać.
Trochę słabo do tyłu, czujnik parkowania dobra rzecz.
Wiem wiefani AR mnie wyśmieją - ale chociaż 1 uchwyt na kubek by się przydał. Reszta bez zarzutów.
Trochę trwa zanim klima zaskoczy, w A4 an 2009 było lepiej.
Jest jej więcej niż by wydawało się z zewnątrz.
Jest OK, w okolicach 200km/h trochę szumi.
Zuzycie lepiej niż dobre. Ze spokojną jazdą w trasie można zejść w granicach 6.0L/100km. Średnia w trasie w zależności od ciężaru nogi, ale nigdy nie przekroczyłem 7,6L/100km
Kupiłem używane z 1szej ręki w stanie niemal idealnym. zapłaciłem godziwe pieniądze (nie okazyjna \"igiełka\") i się opłaciło. Przez 2 lata i niemal 60 tys km nie wydałem ani 1 pln na naprawy - poza elementami eksploatacyjnymi i nowym aku.
Przez 2 lata i niemal 60 tys km - NIC. Olej, filtry, klocki.
ZERO

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 JTDM 16v 150KM 110kW [l/100km]