: 180KM, 380Nm, (podniesiona moc w ASO we Wrocławiu) z 1.9 przy wadze ok. 1500kg. Swietne osiagi i naprawde niskie spalanie.
Piękne autko!!! Jakość wykonania naprawdę niezła. Ale przede wszystkim wygląd!!! Alfa jest po prostu piękna, najpiękniejsza i jak już się ja ma to trzeba przyznać ze jest się z niej dumnym :) Taka użyteczna zabaweczka można nią pojechać na wakacje,codziennie do pracy ale i można... na krętej drodze poczuć troszkę adrenaliny, a potem na prostej :)))))
Silniczek po zmianie oprogramowania na 180KM i 380Nm rewelacyjny!!!
Świetnie zestrojona z silnikiem, dla niektórych może być troszkę za sztywna. Kwestia przezwyczajenia mi to się nawet podoba. Tak sportowo \"zapina\" się biegi :)
To chyba najlepsza cecha tego autka. Nie tłucze mocno na dziurach, a autko świetnie prowadzi się na zakrętach. Uczucie po rodzinnym autku jakby się gokartem jechało :)
Bez zastrzeżeń, ale są lepsze autka pod tym względem
:)))
Ok
Z przodu jest w zupełności wystarczająco dużo miejsca, wygodne troszkę kubełkowe fotele, fajny materiał ALfatex. Z tyłu jest już gorzej ale do 3 godzin jazdy spokojnie można jechać nawet w 5 osób.
Jak na taka sztywność zawieszenia naprawdę jest cichutko.
Naprawy zdarzają się, ale nie są częste i nie jakieś strasznie drogie. Rozrząd kosztował mnie ok. 1500zł. Spalanie rewelacyjne jak na autko które ma 180KM średnio z miastem około 7,5l. Nie oszczędzając paliwa. Na trasie przy jeździe do 110km/h można nawet zejsc poniżej 5l.
Świetne autko, równie przyjemnie jeździło mi się tylko bmw 320d 177KM ale cena o 1/2 wyższa, a aut a tej samej klasy - tylko alfa ładniejsza :)))
Przez 4 lata naprawy: regulacja zamków, świece żarowe, akumulator, smarowanie jakiejś gumy przy zawieszeniu
Przez 4 lata: przepływomierz, rozrząd po 100tyś km
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 JTDM 16v 150KM 110kW