: Znam ten silnik, ale nie sądziłem, że tak pięknie będzie ciągnął tego kombiaka:) (Ważne, aby dbać o czystość przepływu powietrza!)
Układ elektryczny
: wyświetlacz infocenter - często pada w tych Alfach
Auto moich snów - myślę, że już marki nie zmienię, a jedynie w przyszłości model na nowszy!
Pięknie się zbiera. Jak trzeba, to jest czym przycisnąć, a i na małych obrotach jest elastryczny - \"cud miód i orzeszki\";)
Biegi mogłyby troszkę delikatniej wchodzić, ale to przecież autko o sportowym charakterze.
Nic dodać, nic ująć
Do tyłu w tym kombi jest nieciekawie - ciężko wyczuć odległość, ale może to kwestia wprawy (jeszcze się do niego nie przyzwyczaiłem)...
wszystko intuicyjnie
Denerwujące jest automatyczne odłączanie sprężarki klimy przy temp. poniżej 2 st. C. Pewnie ktoś mądry wymyślił, że tak powinno być i już:P Poza tym pięknie!
Z tyłu nie ma wielkiej przestrzeni, ale dla 2 dorsłych i 2 dzieci jest idealnie.
jak to w dieselach - trochę słychać, ale przy tej mocy musi być słychać.
Szukając kolejnego auta nie myślałem o żadnym innym silniku właśnie ze względu na ekonomiczność. Po prostu jtd fiatowskie wymiatają!!!
Alfy tanie nie są, choć ceny używanych są porównywalne z innymi markami o podobnych rocznikach. Patrząc jednak na to, co dostajemy za pieniądze, które wydajemy, to jest REWELACYJNIE!
Nie mam długo auta, więc nie będę się rozpisywał - jakość wykończenia wygląda bardzo solidnie. Kupując auto wiedziałem, że będzie do wymiany wyświetlacz infocenter. Muszę jeszcze przeczyścić zawór egr i będzie cacy.
Tak jak pisałem - auto mam krótko. O silnik na pewno się nie boję. Co do reszty, to pożyjemy, zobaczymy... Choć wiadomo - jak kto dba, tak i ma!
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 16V JTD 140KM 103kW