Ogólnie jest to fajny ładny i nowoczesny samochód wart polecenia .Myślę ,że opinie o dużej awaryjności aut tego koncernu są przesadzone a aut idealnych nie ma .Mnie w VW Polo rozsypała się skrzynia i nie kupię więcej a kuzynka b. narzeka na Volvo .Auto ma także piękne wnętrze z drewnianą kierownicą co podkreśla jej sportowość w koncu Alfa zawsze słynąła ze sportowego charakteru .Ale nie może podobać się wszystkim to samo bo świat byłby nudny
bardzo dobre przyspieszenie i kultura pracy silnika jak na diesla .Przyjemnie się nim jeżdzi i ten pomruk silnika.
nie mam zastrzeżeń
Prowadzi się bardzo dobrze nieżle trzyma się drogi ale na dziurach trzeba uważac na niską miskę olejową .
iestety mały skręt -przedtem jeżdziłem Mercedesem 190 -tutaj było super.
przeciętna z tyłu z przodu ok ale nie przeszkadza mi to .Jest to cena za ładną sylwetkę w porównaniu z np golfem który przypomina mi transporter (a Polo nie kupię bo rozleciała mi się skrzynia i ostatnie 100km przejechałem na lawecie.
ok
Dmuchawa mogłaby być lepsza ale ponieważ mam skromne wymagania jest ok -klima też
ok w końcu nie jest to Maybah
ok
8,5 na mieście przy 150 KM w dieslu to zupełnie dobry wynik .Jeżeli chodzi o większe naprawy nie wiem bo nie było Filtry 20-30zł ,pasek rozrządu 70zł ,tylne tarcze 70zł sztuka, klocki 30zł,świece żarowe 50zł szt,Łącznik drążka stabilizatora -tył 55zł sztuka.
cena za rozsądne pieniądze choć ceny nie trzymają tak jak niemieckie auta trzeba liczyć się z e stratą większą wartości .Ale co drugie auto to Opel lub VW a Alf jest mało i o to chodzi.
usterki związane z normalną eksploatacją ,przerywa mi radio CD
jak do tej pory ok roku brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.4 JTD 136KM 100kW