Ocena kierowcy - Alfa Romeo 156 I Sedan

Silnik 1.9 JTD 115KM 85kW
Rok produkcji 2001
Okres użytkowania: 1 rok
Alfa Romeo 156 I Sedan 1.9 JTD 115KM 85kW 2001-2003 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Zawieszenie które się prowadzi wyśmienicie!
Opinie Alfy Romeo znają wszyscy co nie jeździli tym autem . Proste..chcesz mieć nudnego Golfa czy tam Passata to kupuj i patrz z zazdrością na przejeżdżająca obok Alfę 156 :)
Jeźdzę rok już tym autem , wymieniam olej w silniku co 10 tyś km. przejechałem ponad 30 tyś km i nie mam żadnej usterki
Biegu wchodzą super , nie ma zgrzytów , wszystko tak jak powinno być :)
Zawieszenie mam Eibach pro kit więc układ jezdny jest super , kto ma Alfe ten wie jak dobrze się prowadzi ten samochód nawet na seryjnym zawieszeniu :)
Nie odkryłem minusów widoczności w tym tym Aucie
Wszystko jest na miejscu , zegary, fotel , lewarek zmiany biegów , nie ma tutaj co się rozpisywać .
Jako kierowca słyszysz więcej , wszystkie nierówności , nie wiem czy dlatego że wtedy jestem bardziej wyczulony na to wszystko , za to na miejscu pasażera jest super bardzo komfotowe auto
hmm kwestia spalania , zależy kto jaką ma nogę , potrafiłem zejść do 6,3 w spalaniu jak jechałem nad morze ( prędkość 160/190 miejscami 120 ) spalanie mnie miło zdziwiło . Niestety mam krótkie odcinki do pracy( 8km ) i zimą spalanie jest duże (około 7/8l) za to w trasie przy jeździe do 120 bez wciskania niepotrzebnie gazu można zejść o litr/dwa mniej .
Jak dobrze trafisz to za 9000 masz super egzemplarz , możesz też kupić Alfę za 4000 zł ale wtedy nie miej do tego auta pretensji że musisz wymieniać wszystkie cześci
Przepalające się żaróweczki , wymieniłem 4 żaróweczki od podświetlenia zegarów i postojówki dwie :)
Żadnych usterek

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 JTD 115KM 85kW [l/100km]