Auta daje naprawde sporo radosci z jazdy. przed zakupem jednak warto zainteresowac sie tym co maja do powiedzenia inni uzytkownicy tego pojazdu.Warto poznac warunki eksploatacji z pozycji praktycznej ;)
Silnik rewelacyjny, wkreca sie szybko.Trzeba sie przyzwyczaic, ze jest to wysokoobrotowiec i powyzej 2 tys musi miec zawsze.Auto posiada instalacje LPG 4 gen. nie odczywam z tego powodu zadnych zmian w pracy tego motoru.Trudno ocenic, kiedy jedzie sie na benzynie , kiedy na gazie.Waznym elementem jest utrzymywanie oleju na wysokim poziomie.
Mam selespeeda, czasem cos mu odbija, ale poza tym daje sporo frajdy z jazdy.
Auto nie do oderwania z drogi.Doskonale "wybiera" zakrety dajac poczucie pewnosci i stabilnosci jazdy.
jest niezle, do tylnej szyby trzeba sie przyzwyczaic, ja mam czujnik cofania ;)
wszystko jest pod reka :) jak dla mnie fotel moglby sie troche nizej opuszczac.Przy wygodnym dla mnie nastawie kierownica zaslania lekko zegary.
Grzeje szybciutko :) sama nawiewy mogly by byc bardziej skuteczne, ale klima roziwazuje wszystkie problemy - prawdziwy zamrazalnik :)
jezdze zazwyczaj sam- dla mnie rewelacja, fajna sprawa jest tez podlokietnik - bardzo wygodne rozwiazanie
dla mnie wzorowo
2 litrowka musi pociagnac
LPG miasto 10 -12 l/100 km
trasa 7,5 - 9 L/100 km , przy umiejetnym wciskaniu pedalu przyspieszenia.
Mysle, ze za takie pieniadze otrzymasz auto. ktore da Ci sporo radosci a przy okazji wygladac i oferowac bedzie wiecej niz niejedno nowe auto (pod warunkiem, ze kupujesz uzywany)
Alfy sa seryjnie dosyc bogato wyposazone - wiec kazdy na pewno znajdzie cos dla siebie.
Jak najbardziej aktualne jest powiedzenie, ze Alfe Kupuje sie sercem....Pozdrawiam uzytkownikow
jestem 2 gim wlascicielem, po zakupie do wymiany : rozrzad, tarcze przod + klocki, filtry,
po tych zabiegach smiga bez problemu
jak wyzej selespeed czasem wariuje - dolewka oleju do modulu - mam nadzieje, ze da efekty
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 T.S. 150KM 110kW