Ocena kierowcy - Alfa Romeo 156 I Sedan

Silnik 1.6 16V T.S. 120KM 88kW
Rok produkcji 2002
Alfa Romeo 156 I Sedan 1.6 16V T.S. 120KM 88kW 1997-2003 - Oceń swoje auto
Inne : wspaniałe wrażenia z jazdy i osiągi nawet jak na silnik 1,6
Zawieszenie : na polskich drogach napewno szybciej sie zużywa
Jak dla mnie samochod idealny ! mam w planach jednak sprzedać tą Alfe ale to tylko dlatego że jestem zainteresowany kupnem ALFY 159 2,4 JTD .. wierny marce ALFISTA !
Silnik 1.6 a mimo to daje wiele radości z jazdy ! oczywiście 5 !
Skrzynia biegów super .. wszystko chodzi idealnie a drugi bieg dla mnie w tym samochodzie to istna poezja
Chyba nie ma innego samochodu w tej klasie który prowadziłby sie tak jak ALFA ROMEO !
Ogólnie dobrze mało widac w bocznych lusterkach ale wkońcu takie one muszą byc
Wszystko poukładanie
Bez zastrzeżeń
Dla kierowcy ok. z tyłu dla 2 osob raj :) dla 3 troszke gorzej ale to przeciez sportowa limuzyna a nie rodzinne kombi
cichutko
Zużycie paliwa na przyzwoitym poziomie. ceny przeglądów ok. oryginalne części nie odbiegają cenami od innych znanych marek.
W zakupie Alfa nie jest zbyt droga w porównaniu np do aut niemieckich a myśle że jakością i wyposażeniem absolutnie nie odbiega
Jak dla mnie niezawodna. nie zgadzam sie absolutnie z tym ze Alfy są awaryjne. Moja Alfa jest z 2002 roku jeszcze przed liftem i jestem z nią w ASO co 6 miesiecy aby wszystko sprawdzić. Zazwyczaj wymieniam tylko płyny i niezbędne części eksploatacyjne
Jak dla mnie niezawodna. nie zgadzam sie absolutnie z tym ze Alfy są awaryjne. Nie bierze oleju tak jak często ludzie mowią. zawieszenie może jest delikatne ale ja mieszkam praktycznie cały rok za granicą w polsce jestem 2 miesiace w roku. Tam są świetne drogi i nie mam problemow także z zawieszeniem

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V T.S. 120KM 88kW [l/100km]

8,8