Jest to autko o którym marzyłem od ukończenia 15 lat a jak zrobiłem prawojazdy to Mój tata mi go kupił we włoszech i od tej pory go mam i niezamierzam zmienić. To auto to jest skarb dla karzdego miłośnika marki ;) ! ...
Silnik nieco zmodyfikowany. Autko kupiłem w 1997r i w 2000r zrobiłem generalny remont oraz tiuning mechaniczny.Wymiana turbiny na większą nowy program do komp. pokładowego itp.
Skrzynia także zmieniona od alfy 166 - 6-cio biegowa działa bez zarzutu bardzo dobra!
Zawieszenie sportowe obniżone i lekko usztywnione. A do tego wszystkiego jest to Alfa Q4 ! chyba każdy już wie o co chodzi ;) !
Auto ma wysoki tył w stosunku do przodu widoczność niezadobra a przy lotce dość pokaźnej na klapie oraz przyciemnionych szybach niemal kompletny brak widoczności!
Myśle ze każdy kto ma lub miał alfe wie jak jest z ergonomią w tych samochodach;)
Klima działa bez zarzutu tylko w zimie troche czeba poczekać aż sie zagrzeje wnętrze.
Kierowca czuje sie bardzo dobrze gorzej z pasarzerami z tyłu... troche mało miejsca na nogi.
Wyciszenie jest dobre ale chyba karzdy woli słuchać muzyki V6 niż siedzieć w ciszy ;) !
Autko durzo pije ale wynagradza to w godny sposub więc dlamnie ok !
Według mnie te auta teraz są takie tanie że aż grzech niekupić ! Ale prawdą jest że dużo egzemplarzy jest z importu więc mogą być ukryte usterki .
Nienarzekam.
Jedna ale z mojej winy... spalone sprzęgło w górach!
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 V6 (167.A1) 165KM 121kW