Dla mnie jest to doskonały samochód i pierwszy którego mam ponad 3 lata !!! i nigdy go nie sprzedam jak kupię coś nowy samochód to tego i tak nie sprzedam, zostawię sobie jako weekendową zabawkę. Więc Polecam dla fanów tej marki ponieważ jest to oryginalny model, który zasłużył się też w sporcie ! Ucierając nosa niemieckim Audi i Mercedesom :)
Silnik Doskonały !!!!! Łańcuch czyli zero problemów, 8 zaworów najlepsza opcja każdy kto mial styczność z Alfą to wie , elastyczność rewelacyjna jak na rocznik auta w tamtych altach żaden 1.8 nie mógł się równać z tym w Alfie (127 koni) moje poprzednie auto miało 1.8 na 20 zaworach nowoczesna technikę i tylko 125 koni i gorzej się zbierało. Teraz moja alfa ma dedykowany sportowy kompletny wydech , sportowy dolot powietrza , sportowe wałki re-map komputera sterującego wszystko najwyższej jakości najlepszych firm. Dużo kosztowało ale się opłacało. Po modyfikacjach wizyta na hamowni i wynik 164 konie !!! :) Super Nic dodać nic ująć
Oceniam na Dobrą. Mogłaby być krócej ze stopniowana.
Doskonały Czuły i precyzyjny !!! Zakręty :) Trzeba się przejechać żeby to poczuć :) Nie do opisania, tak jak byś jechał prawdziwym sportowym autem !!
Widoczność dobra , nie doskonała ponieważ przy cofaniu pole widzenia jest trochę ograniczone , dla mnie nie ma problemu kwestia przyzwyczajenia. :)
Doskonała Spójrz na tą deskę rozdzielczą na wszystkie przełączniki ... wszystko ma swoje miejsce, jest przemyślane i nie przesadzone, nie ma mowy o bałaganie.
Moja posiada climatronic więc Doskonale zarówno chłodzi jak i grzeje :) , jeżeli filtr przeciwpyłkowy zmieniasz na czas nie ma mowy o zaparowanych szybach.
Przestrzeń dobra ponieważ z przodu jest bardzo dobrze zaś z tyłu bardzo mało ale w tym segmencie inni konkurenci wcale nie maja dużo więcej.
Doskonałe oczywiście dla tych ludzi którzy kupili ten model sercem :) . Bo może nie jest za cicho przy wyższych obrotach ale WŁAŚNIE O TO CHODZI W TEGO RODZAJU SAMOCHODACH !!! no i ten piękny dźwięk rasowego T.S-a tak tak radio jest zbędne :)
Doskonale wiem że to dziwne i że większości z was pali 10-11 w korkach i że nie uwierzycie mi że w mojej Alfy przypadku to 8.6l na 100 km po mieście !! Zanim mnie z komentujecie przeczytajcie do końca. Jest to jazda spokojna a druga chyba najważniejsza rzecz trochę techniki:
- re-map plus dolot powietrza daje lepszą mieszankę paliwowo-powietrzną co daje niższe spalanie.
- kompletny sportowy układ wydechowy daje lepsze i szybsze oddanie ciepła i spalin bez hamulców jakimi są tłumiki i katalizatory .
- oraz umiejętna jazda po mieście daje właśnie takie wyniki bez oszustw , na trasie jest jeszcze lepiej :) a spalanie przy ostrej jeździe nigdy nie było sprawdzane ale to dlatego że nigdy tak dużo nie pali.
Ceny części nie należą do najtańszych bo to nie jest Polonez i zazwyczaj są b.dobrej jakości.
Serwisuje Alfę u mechanika który ma warsztat tylko włoskich aut i wie to chyba każdy że jest bardzo dobrym mistrzem , gość zjadł zęby na Alfach , przygotowywał kiedyś 156 do wyścigów.
Doskonale. cooo ?? !! Alfy sie psują ?? Tak jak się ich nie szanuje , albo kupi padline. Miałem szczęście kupiłem swoją od pierwszego właściciela z przebiegiem 131tys. km. udokumentowanym i szczerze dbam o nią i nic się nie psuje. Wymieniam tylko normalne części eksploatacyjne. I tak nikt nie uwierzy ale tak jest.
W moim przypadku podkreślam w moim przypadku nic się nie dzieje. 3 lata przejeździłem już czwarty leci robiłem rocznie powyżej 20 tys. km i nic.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 T.Spark 127KM 93kW