Ocena kierowcy - Alfa Romeo 147 Hatchback

Okres użytkowania: 1 rok
Alfa Romeo 147 Hatchback 1.6 TS 16v 105KM 77kW 2000-2010 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Super prowadzenie
Inne : Wydajna wentylacja
Bałem się zakupu, a teraz żałuję że się bałem oczywiście. Bardzo przyjemne autko w prowadzeniu i codziennym obcowaniu. MA TO COŚ. Do tej pory jeździłem Niemcami, bo słuchałem opinii pseudo znawców. Alfa jest wykonana z dbałością o szczegóły, a awarie to bardzo rzadkie przypadki, jak to samochód spali się żarówka to się wymienia. Wiele rzeczy zgania się na to że jak ładna to może być inna np zapalniczka nikt nie wie dlaczego ma większą średnicę niż inne auta. ALFA
Spalanie 9,2l i nie ma się co oszukiwać. Bardzo ładny dźwięk powyżej 4200 obr no i spalanie he he. Moc wystarczająca. Z awarii miałem tylko wyciek spod klawiatury.
"Precyzja" do przyzwyczajenia. Ja musiałem regulować cięgła nic strasznego. Wsteczny wrzuca się po całkowitym zatrzymaniu (potrafi nie wejść)
Gruba VW się chowa. Na płaskim super jazda trzyma cię jak przyklejona, gorzej na drogach bocznych. Zawieszenie sztywne, a skrzypienie wywabia się silikonem w sprayu ;-) do czasu jak coś faktycznie nie padnie
Zero ognisk korozji. Nie ma się do czego przyczepić. Schowana klamka tylnych drzwi to bardzo fajny pomysł zresztą Alfa Romeo to wymyśliła
Ok
Wszystko pod ręką a raczej w jak zasięgu
Zaskakująco bardzo dobre ogrzewanie, szybkie odparowywanie szyb
Mało miejsca z tyłu w porównaniu z konkurencją, ale dla dzieci oki
Wygłuszenie maski i grodzi nawet przy nadkolach
Zawieszenie wielowachaczowe więc więcej elementów do wymiany bo jeżeli chodzi o cenę części zamiennych to jest duża rozbieżność, ale najtańszych nie ma sensu kupować
Niska cena zakupu, bardzo dobra jakość wykonania
Głównie małe pierdołki które samemu można opanować
Nie było

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 TS 16v 105KM 77kW [l/100km]