: samochód jedzie jakprzyklejony do asfaltu, a zawieszenie póki co nie trzeszczy. nie puka, nic a nic się z nim nie dzieje.
Auto z grudnia 2004r, regularnie serwisowane od początku w ASO, kupione z salonu Forda, gdzie ktos je zostawił w rozliczeniu. Panowie z Forda zrobili w samochodzie wszystko, co wymagało do zrobienia, a nawet więcej.
Auto kupiłem w stanie " jak nowe". Nigdy nie bite, bez historii. Sprawuje się póki co idealnie. NAwet zawieszenie o które się tak bałem nie sprawia żadnych problemów. Najwięcej złego o Alfach mówią ci, którzy ich nigdy nie mieli..a prawda jest taka że jak kupimy bezwypadkowy, zadbany egzemplarz, o który sami tez będziemy dbać, to Alfa będzie autem niezawodnym, a do tego pięknym i niebanalnym. Zdecydowanie polecam każdemu, chcacemu wybić się z tłumu Golfów, A3, Fabii czy Corolli...
rewelacja :)
Póki co to najgorsza rzecz w mojej Alfie. Biegi nie wchodzą zbyt precyzyjnie, ale mozna się przyzwyczaić
Poezja. Auto jedzie jak po szynach,a przełożenie układu kierowniczego, idealnie leżąca w rękach kierownica( 1 obrót do max. skrętu kół) tylko potęgują doznania. Coś wspaniałego!
w zimie szybko się ociepla, w lato klima tez dobrze daje radę.
Dla kierowcy i pasażera rewelacja. Dla siedzących z tyłu już trochę gorzej.
Jest cicho, ale ten piękny dzwięk silnika dobrze słychac:)
Miasto 10/100, trasa 6-7/100
Ceny używanych Alf to coś wspaniałego.
Mój kosztował jakies 45% ceny nowej 147ki, a tak naprawdę z racji przebiegu i zadbania, jest to samochód praktycznie nowy.
Póki co nie psuje się absolutnie nic
nic, nic, nic
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 TS 16v 105KM 77kW