: Silnik ma niesamowtie brzmienie. Niestety Twinsparki nie maja już tak szlachetnej barwy dźwięku. Zawieszenie jest zachęcające do sportowej jazdy. Nie jeden raz wybawiło mnie z ciężkiej opresji;)
: Twarde zawieszenie ma swoje wady i zalety. Do tych drugich zalicza się częsta wymiana wachaczy,. Na szczęście nie są drogie
Układ hamulcowy
: Po 7 latach padła pompa hamulcowa za 120 zł;)
Po tych wszystkich nieciekawych opiniach jakie krążą na temat Alfy muszę uspokoić przyszłych nabywców. Mam ją od nowośći i usterki jakie miała są naprawdę zwykłymi drobiazgami z którymi należy się liczyć w każdym aucie-nawet z Japoni. Szczerze mogę polecić ten model z tym silnikiem. Tzn Boxer 1.6ie 103KM
Piękne brzmienie. Przy 8 zaworach i tak jest elastyczny ale prawdziwa burza jest powyżej 4 tyś obrotów. Do ekonomicznych raczej nie należy;/
Krótkie przełożenie. Precyzyjność też nie jest mocną stroną, trzeba ją poznać. Stanowczo odradzam jazde na tzw. luzie. Można szybko wykończyć synchronizatory.
Bardzo fajnie zestrojone zawieszenie. Trzyma się dobrze drogi na zakrętach. I nawet jak na jego twardość to nie zurzywa się zbyt często. Przynajmniej u mnie:)
Dla mnie ok, inni moga narzekać na widoczność do tyłu,którą zawdzięczamy poprzez pdniesioną linie bagażnika, a dającą tak charakterystyczny kształt klina!
Wszystko na miejscu!
Niestety ogrzewanie włoszki z południa nie należy do największych zalet. Słabe-szczególnie zimą daje się odczuć. Bez zasłoniętej chłodnicy można zamarznąć!
Wystarczająco dl 4 pasażerów, w piątke jednak już trochę ciasno!
Super cich nie jest ale za to słychać pięknie pracujący silnik!
Jak bym nie jechał, czy to muskając gaz czy dając ostro w palnik 10l. Na gazie mam 5 lat chodzi bez zarzutu i pali ok12l
Używane są naprawdę tanie więc stosunek jakość cena jest napradę OK!
Nie działa po tych latach elek. opuszczanie szyby po stronie pasażera.
Nie pwiem złego słowa na te auto. Jak dla mnie naprawdę rewelacyjne. Może wyjątek, a może jak dbasz tak masz:)
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i.e. 103KM 76kW