Kupiłbym jeszcze raz :) w przyszłości 156 narazie musze odpocząć bo spalanie potrafiło wykończyć .
1.4 16 V Twin Spark, silnik najmocniejszy w swojej klasie 1.4 , nie jedno 1.6 czy 1.8 się zdziwiło gdy nie mogło dać mi rady :) ogólnie OK kultura pracy dobra chodź wkurzający jest wariator który trzeba wymieniać 30 tyś. Pomruk silnika to jest coś :) auto z charakterem .
Skrzynia sprawuje się dobrze chodź czasem były problemy z wrzyceniem 1 i wstecznego , ogólnie także OK .
Dobrze trzyma się na zakrętach ale okropnie twarde zawiesznie czasem denerwuje bo czuć w niej każdy najmniejszy dołek , kierowica jest za duża a wspomaganie za delikatne , leciutki ruch kierownicą nie wystarczy aby ominąć przeszkodę dla kobiet może to i dobre bo łatwo jest parkować .
Tylnia szyba zdecydowanie za mała a słupki z przodu i po bokach za szerokie . Widoczność do przodu OK , lusterka dobre fabrycznie asferyczne .
Rozkładana tylnia kanapa , regulacja fotela i kierownicy , mam 188 cm i było mi bardzo wygodnie . Spory i wygodny bagażnik. Wszystko OK
Bardzo słabe a nawet znikome mimo pozytywnie wyglądających wętylatorów na desce , ogrzewana tylnia szyba to plus ale tylnich bocznych szyb nie da się odparować .
Kierowca ma super , pasażer też :) wcięcie w desce rozdzielczej to dobry pomysł , z tyłu troche ciasnawo , śmiało można jeździć w 4 osoby na dłuższe trasy , w 5 nie warto się gnieść .
Dobre ale nie rewelacyjne , dziwne zgrzyty spod schowka pasażera,zimny silnik głośno hałasuje potem jest OK .
Lipa lipa , lipa . Moja była bez gazu . Miasto : 10 l , trasa 8 , czasem w mieście 12l niewiem czemu , może przez zimę.
Kupiłem za 13 tys sprzedałem po roku i 2 mc za 9 tys .
To nie prawda że Alfy się psują , jedynie częsci się szybciej zużywają , miałem spory przebieg , zrobiłem około 10 tys i nic mnie nigdy nie zawiodło , elektryka nie padła ani nic z tych rzeczy . W ciągu 1 roku wymieniłem opony , pasek i olej , świece ( 8 sztuk za 175 zł komplet ) i nic wiecej !
Nie było
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V T.Spark 103KM 76kW