: Super trzyma się drogi ale trzeba uważać na dołki, pewne hamulce, dźwięk silnika na wyższych obrotach
Układ elektryczny
: Padł przekaźnik ogrzewania tylnej szyby
: Przerywana praca wycieraczek przedniej szyby
: Światła soczewkowe dla większości zaleta dla mnie udręka
Bardzo atrakcyjny wygląd wręcz sportowy i ten dźwięk silnika mhhhhhh
Byle na czas wymieniać olej i filtry, świece to silnik długo pożyje i wkręcanie częste na 6tyś obr./min nie będzie powodować strachu o przekręcenie panewki czy inne poważne usterki o jakie mnie straszyli przed zakupem tego auta. Przejechałem 30 tyś km i nic po za przeglądami eksploatacyjnymi nic nie robiłem. Jedyny minus to czuć moc auta dopiero powyżej 3 tyś obr/min ale dźwięk silnika to muzyka można jeździć bez radia
Bez zarzutów. Na początku wymieniłem kpl sprzęgło - ale jak kupowałem to było uszkodzone i nic po za tym
Super w zakrętach, nisko osadzone auto świetnie trzyma się drogi a układ kierowniczy precyzyjnie reaguje na ruch kierownicy.
Rewelacja, do tyłu może mniej ale ja jestem przyzwyczajony jeździć na lusterka wiec wysoki tył i mały prześwit tylnej szyby mi nie przeszkadza
Przy pełnym osadzeniu tzn 5 osób zaparowywały szyby ale po kilku minutach było ok.
Mały schowek z przodu, dużo miejsca na nogi wystarczająca ilość regulacji foteli
Dlatego doskonale gdyż przy niższych obrotach silnika auta prawie nie słychać a jak wkręci się silnik na wys obroty to słychać muzykę a nie silnik z pod maski w kabinie auta
Nu cóż mógłby mniej spalać ale ja mam gaz sekwencyjny i koszt przejechania 100km mam mniejszy niż żona scenicem o 20zł
Niedrogie auta w porównaniu do innych aut średniej klasy ze swoich roczników a wygląd jak dla mnie o niebo lepszy - przynajmniej od tych europejskich
Uwaga na osłonę głośnika w drzwiach przy demontażu potrafi się tak zdjąć że nie założysz z powrotem, połamały mi się nawiewy
niskie zawieszenie = połamana dolna część zderzaka przedniego, wysoki próg załadunkowy bagażnika
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 16V T.Spark 103KM 76kW