: Czysty geniusz i pół litra emocji. A ten dźwięk, ech... śni się po nocach.
: Bardzo strzelały bezpieczniki, żarówki, tera już gitara.
: Na naszych drogach, to chyba norma...
Do tej pory nie jeździłem autem, które wyzwala więcej emocji. Tych pozytywnych.
Silnik - bez zarzutu. Akurat Włosi wiedzą jak robić niesamowite silniki - a boxery są tego bardzo dobrym przykładem. Wydawać by się mogło, że przy takim stosunku mocy i masy auto będzie się wlec. Nic bardziej mylnego, jest naprawdę dynamiczne (choć mogłoby być szybsze - to pewne).
Czasem zdarzył się zgrzyt, ogólnie jest bardzo \"intuicyjna\", biegi łatwo wskakują i zeskakują, choć niektórym może nie podobać się duży skok przy przerzucaniu.
Świetnie - jeśli chodzi o jazdę. Jest prawdziwie sportowe, zawieszenie świetnie trzyma drogi, a kierownica jest bardzo precyzyjna - no właśnie i tu jest chyba też wada jeśli chodzi o jazdę w mieście (parkowanie, itp.). Bardzo duży promień skrętu (podejrzewam, że Autosanem łatwiej się zmieścić w niejedno miejsce parkingowe), a wiem co mówię, bo Omegą w kombi parkowałem z palcem w d**** i jeszcze mi nosem wystawał. Dlatego tylko \"przeciętnie\", bo przecież to auto bardziej w miasto niż trasę, prawda?
Bez zarzutu. Wszystko na trzy-dwa. Tył dobrze widoczny, lustereczka odpowiedniej wielkości.
Aha, bardzo mnie urzekło unikalne grzanie na boczne szyby, fajny bajer. ;)
Kierownica regulowana się przydaje. Wysiadanie też miłe, bo fotel nie tylko się odchyla, ale i odsuwa się przy wysiadaniu. Szkoda, że u mnie akurat brakuje elektrycznych lusterek i szyb (ale o dziwo szyberdach już jest!).
Dobrze, grzeje średnio gorąco. Problem jest ze szczelnością.
Z przodu wygodnie, nawet bardzo. Z tyłu bardzo źle, jeśli nie idzie się na kompromis z przodem. Jeśli kompromis, to przód jest troszkę gorzej, a tył dużo lepiej.
Oj tu jest licho, że aż piersiówka sama się pije...
Bardzo skrzypi. Ale przynajmniej silnik słychać dobrze. :)
Części naprawdę tanie (nawet oryginalne nie są jakieś zaporowo drogie), spalanie gazu może być.
W sumie dobrze, części w spoko cenach, zamienniki są trwałe, a używana 145 to malutki wydatek w porównaniu do niektórych aut z tego rocznika.
A to jakaś zarówecka zasr***, a to guzicek wypadł. Z bezpiecznikami też trochę było problemów, ale się ogarnęła. Rzeczywiście, pod tym względem to naprawdę Alfa jest krucha.
Zaliczyłem jak narazie jedną. Jak na ten wiek i przebieg, i to co gadają o AR to mało, prawda?
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i.e. 90KM 66kW