Auto wyśmienite, duże pakowne, 3 foteliki wchodzą bez żadnego problemu no i ten bagażnik. Auto kupiłem z przebiegiem 170 tyś. Niestety z mojej winy przegapiłem wymianę rozrządu i przy 201 tyś pękł :(, remont silnika na szczęście ograniczył się do regeneracji głowicy i wymiany 2 pasków rozrządu. Szczęście nie trwało długo bo przy 220 tyś wymiana dwumasy, poza tym normalne koszty eksploatacyjne czyli oleje, klocki itp. Auto używam w 90% miasto i muszę przyznać, że nie oszczędzam. Spalanie przy agresywnej jeździe 9l/100 miasto, Natomiast trasa to coś pięknego można jechać i jechać. Jedyny mankament to fotele, na początku bolały mnie plecy ale po tylu tyś już się przyzwyczaiłem. Co do komfortu: twarde zawieszenie, poprzednio miałem lagunę i jeździło się bardziej miękko. Kwestia przyzwyczajenia. Posiadałem już kilka aut m.in też forda focusa pierwszej generacji i muszę powiedzieć, że to najlepsze auta z tych wszystkich co miałem. A i podgrzewana przednia szyba i system szybkiego odparowania za naciśnięciem jednego guzika - super.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 Duratorq TDCi 125KM 92kW